PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır'da gözaltına alınanlardan 36'sı tutuklandı


kelebek35
10-25-2008, 10:29
Diyarbakır'da, 20 Ekim'de yapılan gösterilerde gözaltına 57 kişiden 36'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. http://www.habervaktim.com/resim/resim39208_2.jpg Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a İmralı'da kötü muamele yapıldığı iddiasıyla gösteri düzenleyen, polise taş atan ve kamu kurumlarına zarar veren 57 kişi, kamera görüntüsü ve fotoğraflardan tespit edilerek gözaltına alınmıştı. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları tamamlanan 1'i bayan 57 kişi, geniş güvenlik önlemi altında dün Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilmişti. İfadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan 57 kişiden 6'sı çocuk 36 kişi tutuklandı.

39 güvenlik görevlisi yaralandı

Öte yandan Diyarbakır Valiliği de korsan gösterilerle ilgili yaptığı açıklamada, bölücü örgüt yandaşlarının Başbakan'ın ziyaretini engellemek için gösteriler düzenlediğini belirterek, "Bu kapsamda ilimiz genelinde vatandaşlarımıza ait işyerlerinin kepenklerini kapatmaları konusunda baskı yapan, tehdit eden, lastik yakan, çöp konteynırlarıyla yolu trafiğe kapatan, hasta ve yaralı vatandaşlarımızın sağlık kuruluşuna gitmesini engelleyen, resmi kurumlara ve sivil vatandaşların işyerine molotof atan, taşlı saldırıda bulunanlar gözaltına alınmıştır." dedi.

Olaylarda 39 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtilen açıklamada, eylemlerde aktif yer alan ve eylemci grubu yönlendiren 60 kişinin yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, şahısların üst ve ev aramalarında bölücübaşına ait posterler ve terör örgütüne bazı materyaller ile saldırılarda kullanılan çok miktarda suç aletinin ele geçirildiği kaydedildi.


habervaktim