PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eylemci işçilere gürültü cezası


kelebek35
10-14-2008, 11:28
Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Ulaşım AŞ'nin sahibi olduğu, Evin Taşımacılık AŞ'ye ihale edilen belediye otobüslerinde çalışan ve sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları iddiasıyla 135 gündür eylem yapan otobüs şoförlerine, 'gürültü kirliliği'ne neden oldukları gerekçesiyle bin 200 YTL para cezası kesildi.
Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, işten çıkarılan otobüs şoförlerinin işlerine iadesini sağlamak amacıyla Haziran ayından bu yana önce Büyükşehir Belediyesi önünde, daha sonra da Orhangazi Parkı'nda eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.
Bu süre içinde 3 yerde açtıkları standlarda 50 bini aşkın Bursalının imzalarıyla kendilerine destek verdiğini bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:
"Her gün bu eylemimiz devam ederken, 76. günde polis garip bir uygulamaya başladı. 'Bu, kamu güvenliğini sarsar hale geldi. Bundan dolayı eylem sona erdirilsin. Yoksa ceza keseriz' dediler. Biz devam edince, Kabahatler Kanunu'na göre 'Gürültü kirliliği' yaptığımız için bize bin 200 küsur YTL ceza kestiler. Eylemlere devam edilmesi halinde kişilere de tek tek ceza yazacaklarını söylediler. Biz de konuyla ilgili yargıya başvurduk, itiraz ettik ve böyle bir haklarının olmadığını söyledik. Biz demokratik hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz."
Gürel Yılmaz, eylem sırasında atılan sloganların "gürültü kirliliğine yol açtığı" suçlamasına katılmadıklarını ifade ederek, "Sorunu, işçileri sindirerek, korkutarak, demokratik müdahalelerinden vazgeçirerek çözmeye çalışıyorlar. Bu, demokratik bir haktır. Bu yapılanları da bu hakkın kullanılmasını engellemeye dönük girişimler olarak değerlendiriyoruz" dedi.
http://www.haber10.com/images/source/aa.gif