PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 9 üsse golf sahası


kelebek35
10-09-2008, 09:39
"Karakola ödenek yok" dediler ama.

Şemdinli Aktütün Hudut Karakolu'na yapılan saldırı sırasında Antalya Serik'te Golf Turnuvasında golf oynadığı öğrenilen ve 17 askerimizin şehit olduğu bilgisi kendisine ulaştırılmasına rağmen oynadığı oyunu yarıda kesmek bir yana “Aktütün'e ben mi gitseydim” diye meydan okuyan Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu'nun tam bir golf tutkunu(!) olduğu belirlendi.


Orgeneral Babaoğlu'nun emri altındaki 9 ayrı jet üssünde yüzbinlerce dolar para harcayarak golf sahaları inşaa ettirdiği saptandı.
Aydoğan Babaoğlu'nun kuvvet komutanlığına atanmasının ardından inşaa ettirilen bu golf sahalarında vatan bekçiliği yapması gereken Mehmetçiklerin çalıştırıldığı ve askeriyenin imkanlarının kullanıldığı belirlendi.
KOMUTANLIĞIN 500 DÖNÜMLÜK
ARAZİSİ GOLFE TAHSİS EDİLDİ
Jet üslerinde inşaa ettirilen golf sahaları için Türkiye Golf Federasyonu'ndan teknik destek alındığı öğrenilirken, golf sahası yaptırılan jet üslerinin şunlar olduğu belirlendi: Ankara Akıncı Jet Üssü, Bandırma 6. Ana Jet Üssü, Eskişehir 1. Ana Jet Üssü, Kayseri Erkilet Hava Üssü, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü, Çiğli Ana Jet Üssü, Konya 3. Ana Jet Üssü, Malatya Erhaç Jet Üssü, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü ve İstanbul Hava Harp Okulu.
İŞİN UZMANI ANLATIYOR
Golf International şirketinin sahibi ve Golf Federasyonu yöneticisi Bora Yenigün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın golf sahası çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Kendinin Türkiye'de sayılı golf yatırım danışmanlarından olduğunu kaydeden Bora Yenigün, Hava Kuvvetleri'nden kendisine teknik bilgi anlamında danışıldığını kaydetti.
Yenigün, ortalama 750 dönümlük bir golf sahasının maliyetini şöyle açıkladı. “Eğitim alanları, kulüp binası dahil, arazi maliyeti hariç ortalama 6 milyon dolar ile 10 milyon dolar arasında bir maliyet çıkar.” Askerin yaptığı golf sahalarının ise daha küçük ebatlarda olduğunu söyleyen Bora Yenigün, askerin maliyet hesaplamasının çok başka olduğunu, çünkü sahaların küçük olduğu gibi birçok imkanlarının da kendi içlerinden kullanıldığı için bu rakamın çok aşağılara düşebileceğini kaydetti.
Bora Yenigün, Aydoğan Paşa'nın göreve gelmesi ardından hava kuvvetleri tesislerinde bu çalışmanın başlatıldığını kaydetti.
KONYA'DA YAPILAN
SAHA 500 DÖNÜM
Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın hava üssü sınırlarına bir golf sahası yaptığını söyleyen Golf Federasyonu Konya Temsilcisi Tülay Şener, Üs Komutanlığı'nın 500 bin metrekarelik golf sahasının şu ana kadar 3 deliğini bitirebildiğini dile getirdi. Şener, şunları kaydetti: “Konya'daki golf sahası bu sporun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla yapılıyor. Üsteki saha 9 delikli olacak. Golf sahasının tam anlamıyla kullanılacak duruma gelmesi için 1 yıl daha var.”
Dünyanın en pahalı sporu olarak kabul edilen golfte sahanın bakımının bile binlerce dolar tutuğu belirtiliyor. Standart bir sahanın bakımının 200 ila 350 bin dolar arasında değişen tutarlara yapılabildiği kaydediliyor.
Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, askeri üslere inşaa ettirilen golf sahaları ile ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.
BU PARAYLA KARAKOL
YAPILAMAZ MIYDI?
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, 17 askerin şehit olduğu Aktütün baskınının ardından yaptığı açıklamada, bugüne kadar maddi imkansızlıklar sebebiyle kaçakçılığa karşı kurulan karakolları hakim tepelere taşıyamadıklarını açıklamıştı. Karakolların güvenli yerlere taşınması ile ilgili maliyeti hesaplayan İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Sekreter Üyesi Turan Kapan, maliyeti şöyle açıklıyor;
1000 m2 karakol binası 450 bin YTL
1000 m2 depo ve yatakhane 250 bin YTL
Helikopter pisti 150 bin YTL
13 kilometre asfalt yol 13 bin YTL


VAKİT
..