PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır'da hain saldırı


kayısıkentli
10-08-2008, 19:18
http://www.internethaber.com/images/news/73136.jpg



Diyarbakır'da polis servisine uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Ortalık kan gölüne döndü. Şehit polislerle birlikte çok sayıda yaralı var.


Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Ortalığı kan gölüne çeviren hain saldırıda 4 polis şehit düştü. Olay yerindeki bir vatandaş da hayatını kaybetti.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulunda çalışan görevli polis memurlarını taşıyan servis aracının Aziziye Mahallesi'nden geçişi sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 4'ü polis memuru 5 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.

Araca önce bombalı saldırı yapıldı. Ancak bombanın patlamaması üzerine servis aracı uzun namlulu tüfeklerle tarandı.

Saldırının gerçekleştiği bölgede patlamamış bir de el bombası bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerine gelerek, incelemede bulunduktan sonra yaralıları hastanelerde ziyaret ettiler.

İKİSİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ

Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için olay bölgesinde operasyon başlatırken, bölgedeki şüpheli kişi ve araçlar üzerinde de arama yapılıyor. Operasyona iki polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Saldırganların olayda kullandığı tahmin edilen kırmızı renkli otomobil aranırken, saldırganlardan ikisinin eşkalinin belirlendiği öğrenildi. http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=160026