PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Örgüt üyesi olmadığını iddia etti


kelebek35
09-16-2008, 13:55
Önderimiz ölümsüzdür” diye bağıran sanık, duruşmada örgüt üyesi olmadığını savundu

Kadıköy'de Mc Donald's Kozyatağı Şubesi girişine bırakılan bombaya ilişkin 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Adliyeye girişinde "Önderimiz Dursun Karataş ölümsüzdür" diye bağıran sanık duruşmada, DHKP/C üyesi olmadığını iddia etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Tekin Tangün hazır bulundu, diğer tutuklu sanık Aysun Akdağ duruşmaya gelmedi. Adliye binasına alındığı sırada sanık Tangün, "Önderimiz Dursun Karataş ölümsüzdür" diye bağırdı. Tangün duruşmadaki savunmasında ise DHKP/C üyesi olmadığını öne sürdü.

Mc Donalds 'a bomba yerleştirilmesiyle ilgisi olmadığını iddia eden Tangün, "Olay günü TAYAD'dan tanıdığım Aysun Akdağ'ı gördüm. Onu gördüğüme çok sevinmiştim. Ailesini sordum, eve gideceğini söyleyince ben de ailesini görmek için onunla gittim. Ailesi evde yoktu. Geri döndük, metrobüsten Topkapı'da indik. Ben Beşiktaş'a gidecektim, o da Şişli'de işi olduğunu söyledi. Şişli girişinde Abide-i Hürriyet Caddesi'nde takside idik. Kırmızı ışıkta taksi durdu, o sırada kapı açıldı ve polis bizi yaka paça gözaltına aldı. Aysun Akdağ'da bir bayan çantası vardı ancak, içine bakmadım. Bana emniyette Mc Donalds' a bomba konulduğunu söylediler. Bunu benim yaptığım iddia edildi. Ben de olay günü İstanbul'da değildim. 3 Nisan Perşembe günü Ankara'da ki avukatım Selçuk Kozağaçlı'yı ziyarete gittim. Ankara'da açılan bir dava nedeniyle onunla görüşmem oldu. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum." şeklinde konuştu.

Tangün, üzerinde çıkan İbrahim Genç adına düzenlenmiş sahte kimliği ise yakalanmama için kendisinin yaptığını söyledi. Daha önce bir davadan tutuklu kaldığını anlatan Tangün, "TAYAD'da çalıştığımız bir aile gözaltına alınmıştı. Polis aleyhime ifade almış. Daha önce tutuklu kaldığım için tekrar tutuklanmaktan korktum. Bu yüzden sahte kimlik kullanıyorum." dedi.

DHKP/C terör örgütüne üye oldukları öne sürülen sanıklar Tekin Tangün ve Aysun Akdağ hakkında "devletin birliğini ve ülkü bütünlüğünü bozmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıkların ayrıca, "terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde bulundurmak ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından da cezalandırılmaları talep ediliyor.


habervaktim