PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sonbahar modası


*fanii*
11-30-2007, 16:11
Sonbahar modası podyumlardan vitrinlere inmeye başladı, son trendleri kendi üstünüzde görmeye can atıyorsunuz ama sizin havuz başını bırakıp vitrin gezmeye niyetiniz yok bu sıcaklarda… Öyleyse okumaya devam edin...


Bol kesim-geniş paça
Moda haftalarında pek çok ünlü tasarımcının defilesinde gördüğümüz geniş paçalar Türk kadınının da yüzünü güldürecek. Pek çok kumaş alternatifi, ister iş ister eğlence pek çok ortama uygun modeller sizi bekliyor. Neyle giyeceksiniz, bapetle giyin, stilettoyla giyin, botla giyin… Ufak bir hatırlatma madem altınız bol, üstünüze oturan daracık üst ve ceketlerle birlikte giyerseniz daha dengeli bir görüntü oluşur. Öte yandan daracık skinny pantolonlar da varlığını sürdürüyor, işte daha bol ve dökümlü üstlerinizi de onlarla kombinleyebilirsiniz.

Her kesimde etekler
Elbise çılgınlığı bitmedi, devam ediyor, ama bu kış etekler de güçlü bir geri dönüş yaptı. Her vücuda, her ortama uygun bir etek var. Miniler cesur, diz boyu etekler pratik ve profesyonel, midilerse rahat ve spor. Salınan balonumsu etekleri rengiyle ya da kesimiyle göz alan dramatik üstlerle, çan etekleri ve özellikle beli iyice vurgulayan yüksek bel kesim etekleri vücuda oturan, daracık, eteğin içine sokulmuş üstlerle kullanın. Biraz kırmızı dokunuş, belki kemerinizde ufak bir leopar etkisi ve mutlaka yüksek topuklar, sofistike takılarla zarif, şık ve modern bir kadın görüntüsü…

Maskulen seçimler
Ceket, etek ya da pantolonlu kombinler günümüz işkadının gardırobunun olmazsa olmazı, modacılar hala erkek giyiminden alıntılar altında isimlendiriyor bu tarzı... Her neyse, bu tarza da feminen bir hava katmak elinizde. Mesela şık ve kalıplı ceketinizi deri eldivenlerinizle kombinleyerek...Ya da işyerinizdeki kıyafet yönetmeliği buna izin veriyorsa ve siz de daha yaratıcı bir sektörde çalışıyorsanız belki dinamik renklerde topuklu ayakkabılarla giyerek...Ya da belinize takacağınız kalınca bir kemerle belinizi vurgulayarak... 2007 sonbaharının anahtar parçaları yelekler, frak veya redingot dediğimiz ceketler, smokin kesimli takımlar, bol paça pantolonlar.

Renkler
Mücevher tonları zengin vurgularla sonbahar ve kışa renk katmak üzere burada olacak. Ama unutmayın renkler aksesuarlarda…Yani bluzlarda, eldivenlerde, ayakkabılarda, çantada, kemerde, takılarda… Pantolon, etek, kaban, ceket gibi gardırobun yapı taşları nötr renklerini, özellikle gri tonlarını koruyor. Mesela antrasit bir ceketin içinde saten ışıltısında petrol mavisi bir bluz… Ya da yumuşak lila tonlarında deri eldiven… Ya da aynı antrasit takımın altına giyilmiş sıcak kamel tonlarda rugan bir çift ayakkabı… Sonbaharın en önemli rengiyse fuşya, bu şok edici pembe geçen kışın kırmızısının tahtına konuyor.Özellikle grileri canlandırmak lacivertleri yumuşatmak için ideal, profesyonel ve kadınsı olmak isteyen hanımlara duyurulur.

Işıldayın
Rugan geri döndü. Sonbaharın nötr renklerini canlandıracak cesur renklerde rugan ayakkabılar ve çantalar trendi belirliyor. Renklerde mücevher tonlarını hayal edin. Ayakkabılarınızı daha klasik seviyorsanız siz de takılarınızla ışıldayın, mesela bileklerinizi vurgulayın. Narin bileklere ince, daha kalın kemikli bileklere daha cesur veya daha çok sayıda renkli cam görünümlü bileziklerle rugan modasının ışıltısını yansıtın. Renkleri kıyafetinizle uyumlu yada kontrast tonlarda seçmekse sizin tercihiniz, her ikisi de uygun.

Ekoseler
Bu sonbahar kış modasında da ekoselere devam. Ama bir farkla, geçen kışın kırmızılı yeşilli ekoseleri pek göze çarpmıyor. Yani lise üniformanızın eteklik kumaşından bahsetmiyorum. Daha koyu, daha sakin, nötr tonlarda ekoseler var. Ekose deyince akla etek ve pantolonlar gelse de özellikle alt bedeniniz üstünüze göre bir beden daha büyükse siz bu deseni ceket veya yelek olarak üstte kullanın ki vücudunuz daha orantılı dursun. Stilinize uyacağını düşünüyorsanız, sadece çantanızda ya da sadece ayakkabılarınızda da kullanabilirsiniz. Seçiminiz ekose bir trençkot bile olabilir ama modası geçtiğinde elinizde kalmasın istiyorsanız, trençkotlarınızı daha klasik kesimlerde ve düz nötr renklerde seçin derim ben yine de.

Ayakkabılar
Daha parlak daha ışıltılı renklerle karşımıza çıkan klasik kadın ayakkabıları… Sade ve yalın bir klasik, bir o kadar da kullanışlı… İster bol paça pantolonlarla, ister eteklerle, ister jeanle… Ayakkabılarda bir başka detaysa 1950’ları anımsatan bilekten bağcıklar, balıkağzı dediğimiz burnu açıklar, kalınca veya iğne uçlu yüksek topuklar ve elbette rugan parlaklığı.

Aksesuarlanın!
Geniş kemerler, dokulu yüzeyler, köşeli çantalar… Ve elbette imzanız takılarınız, mücevherleriniz. Giderek revaçta olan vintage görünümlü takıların kaliteli görünmesine dikkat edin. Özellikle takıların kullanımına gelince bilirsiniz ne kadar az o kadar iyidir, adı üstünde imzanız olacak bir takı dikkati kendine çekebilmelidir. Muhteşem bir kolyeyi, ya da göz alıcı bir broşu ya da klasik şık kol saatinizi stilinize uygun bir etek ceket takımla birlikte kullanabildiğiniz gibi şık bir ipek bluz ve jean pantolonunuzla kullanıp kendini daha güçlü ortaya koymasına izin verin.

Kuş tüyleri sadece yuvada mı olur!
Moda dediğiniz biraz da eğlenceli olmalı. Geçen kışlardan kürk detaylarını hatırlıyorsunuz. Şimdi sıra kuş tüyünde… Defilelerde sıkça gördüğümüz kuş tüyü detaylar bir kaç hafta içinde hayatımıza da girecek. Tüylerle süslenmiş şapkalar, çantalar, etek uçları… Hatta bilezikler… Sadece hepsini bir arada kullanmayın, tepeden tırnağa tüye boğulmayın, unutmayın ufak bir dokunuş yeterli…