PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Başbuğ'un özgeçmişi


kelebek35
08-29-2008, 09:20
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26. Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral İlker Başbuğ’un özgeçmişi şöyle:

“Orgeneral İlker Başbuğ, 1943 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. 1962 yılında kara harp okulundan, 1963 yılında piyade okulundan mezun oldu.

1971 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Başbuğ, 1973 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; Genelkurmay Plan ve Harekât Daire Başkanlığı’nda, proje subaylığı ve Harp Akademileri Komutanlığı’nda öğretim üyeliği yaptı.

Ardından, Belçika/Brüksel’de NATO Uluslararası Askerî Karargâhı’nda Cari İstihbarat Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 51’inci Piyade tümeninde 247’nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Başbuğ, 1989 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Belçika/Mons’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı’nda Lojistik ve Enfrastrüktür Daire Başkanlığı, ardından 1’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında tümgeneralliğe terfi eden Başbuğu, tümgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve Belçika/Mons’da Millî Askerî Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Başbuğ, 1997 yılında korgeneralliğe terfi etti.

Korgeneral rütbesi ile 2’nci Kolordu Komutanlığı ve Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2002 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2’nci Başkanlığı, 1’inci Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Sevil Başbuğ ile evli olan orgeneral İlker Başbuğ iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.”

haber10