PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon galibiyetle başladı


kayısıkentli
08-25-2008, 11:50
http://www.internethaber.com/images/news/69772.jpg

Lige transfer rekoru kırarak giren Trabzonspor yeni sezona Ankaraspor galibiyetiyle başladı. Goller yeni transferlerden geldi.


TRABZON: 2-0 :ANKARA

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor sezonun ilk maçında Avni Aker'de konuk ettiği Ankaraspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu...

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Song, Egemen, Cale, Hüseyin, Selçuk, Colman, Yattara, Umut, Gökhan

Ankaraspor: Senecky, Erhan, Eren, Muhammet, Batak, Hürriyet, Tita, Theo, Mehmet Çakır, Bilal, Ömer

Sarı Kartlar: Dk. 35 Yattara (Trabzonspor), Dk. 26 Theo (Ankaraspor)
Kırmızı Kart: Dk. 37 Theo (Ankaraspor)

MAÇTA İLK YARI

2. dakika. Ankaraspor atağı sol kanattan hızlı gelişti. Bilal, ceza sahasına ortasını yaptı. Ön direğe gelen topu Eğemen kafayla karşılayarak kornere çeldi.

5. dakika. Maçın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki ekipte rakip kalede henüz pozisyon üretebilmiş değil.

8. dakika. Trabzon sağ kanattan Ankaraspor kalesine etkili indi. Yattara şık çalımlarla rakiplerinden sıyrılıp çizgi üzerinden hareketlenen Serkan Balcı'yı kaçırdı. Serkan'ı kale sahasına yaptığı ortaya Colman yükseldi. Savunmadan seken top ceza yayı üzerinden Yattara'nın önünde kaldı. Bu futbolcu topun gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

10. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Trabzonspor henüz oyunda hakimiyeti tam olarak eline alabilmiş değil. Başabaş bir mücadele oluyor.

12. dakika. Trabzonspor gole Gökhan Ünal ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası dışından topla buluşan Gökhan yüzünü kaleye döndüğü anda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak Kaleci Senecky'in uzandığı köşeden direği sıyırarak auta çıktı.

16. dakika. Trabzon sağ kanattan Yattara ile rakip kaleye tehlikeyi sokuldu. Yattara'nın yakın direğe yerden kestiği topa kale sahasında Gökhan Ünal ayak koymak istedi. Mutlak gol pozisyonunda Ankaraspor'da Eren kritik bir müdahale ile ayak koyarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

18. dakika. Bordo-Mavili ekipte sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan kullandı. Bu futbolcunun kale sahasına kestiği ortaya Umut Bulut hareketlendi. Kaleci Senecky iyi bir zamanlama ile çıkarak meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.

20. dakika. Trabzonspor gol için ataklarını sıklaştırdı. Bordo-Mavililer özellikle sağ kanadı Yattara ile etkili kullanıyor. Yattara sağdan hızlı gelişen ceza sahasına ortasını kesti. Kaleye pralel geçen topa önce Umut ardından da Gökhan Ünal kafayı vuramadı.

25. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor. Trabzonspor topla daha çok oynayan taraf görünümünde. Ankaraspor rakip kaleye etkili gidememesine rağmen savunmasında iyi kapanıyor.

26. dakika. Ankaraspor'da Theo sarı kart gördü.

30. dakika. Trabzonspor, Ankaraspor kalesinde yine etkili bir pozisyon buldu. Umut kötü bir vuruşla golü yapamadı. Colman sol kanattan sağ kanada harika bir uzun pas çıkarttı. Yattara iyi kontrol ettiği meşin yuvarlakla ceza sahasına dalıp sıfırdan kale sahasına pasını çıkarttı. Umut altıpas üzerindren kötü bir kafa vuruşu yaparak net bir fırsatı kaçırdı.

32. dakika. Ankaraspor sol kanattan serbest vuruş kazandı. Atışı Mehmet Çakır kullandı. Çakır, paslaşarak ceza sahasına sokulup yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak savunmadan döndü.

35. dakika. Trabzonspor'da Yattara sarı kart gören isim oldu.

37. dakika. Ankaraspor sahada 10 kişi kaldı. Daha önce sarı kartı bulunan Theo, Trabzonspor'da Hüseyin'e yaptığı sert faul sonrası 2. sarıdan kırmızı kartı görüp oyun dışı kaldı.

40. dakika. Maçta ilk yarı için son 5 dakikaya girildi. Sık sık faulllerle kesilen oyunda tempo düşmüş durumda.

43. dakika. Trabzonspor atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Serkan'ın pasıyla hareketlenen Yattara, çarprazdan ceza sahasına girdiği anda yerden pasını çıkarttı. Ön direkte Umut Bulut'un ayak koyamadığı topu arka direkte Ankara savunmasında Ömer Aysan, Selçuk İnan'ın önünde ayak koyarak kornere gönderdi.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

İlk yarıda gol olmadı. Trabzonspor ve Ankaraspor ilk 45 dakika sonunda soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti...

MAÇIN İKİNCİ YARISI

49. dakika. Trabzonspor oyunu rakip yarı sahaya yıkmış durumda. İlk yarıda 10 kişi kalan Ankaraspor çok adamla kendi sahasında kalarak Bordo-Mavili ekibe geniş alan bırakmıyor.

50. dakika. Trabzonspor atağında savunmanın arkasına atılan ara pasına Umut Bulut hareketlendi. Bu futbolcunun aşırtma vuruşu kalenin üzerinden auta çıktı.

53. dakika. Trabzonspor rakip ceza sahasına ayağa paslarla etkili indi. Gökhan-Colman paslaşmasında top en son ceza yayı üzerindeki Umut'a geldi. Bu futbolcu önünü boşalttığı anda uygun durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta attı.

57. dakika. Trabzonspor'da Colman yerini Barış Memiş'e bıraktı.

58. dakika. Trabzonspor'da Serkan Balcı sarı kart gördü.

60. dakika. Maçta son yarım saatlik dilime girildi. Trabzonspor sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yükleniyor. Ankaraspor çok adamla kapanarak savunmasında açık vermiyor.

61. dakika. Ankaraspor yarı sahasından uzun topla çıktı. Sağ kanattan Ömer Aysan, ceza sahasına ters kanattan hareketlenen Tita'ya pasını çıkarttı. Bu futbolcunun uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlara takıldı. Ankara beklenmedik bir anda gole yaklaşan taraf oldu.

GOL... 64. dakika. Trabzonspor golü Selçuk İnan ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Barış'ın bıraktığı pasla ceza sahasına sokulan Selçuk İnan, yaklaşık 25 metreden sert bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak köşeden Ankaraspor ağlarıyla buluştu.

Trabzonspor, Selçuk İnan'ın müthiş golüyle Ankaraspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

66. dakika. Trabzonspor 2. gole Gökhan Ünal ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topu kontrol eden Gökhan dönerek şutunu attı. Savunmadan sekip kaleye yönelen topu Kaleci Senecky harika uzanarak direğin dibinden kornere çeldi.

70. dakika. Bordo-Mavili ekip 10 kişi mücadele eden Ankaraspor karşısında 1-0 önde ve rahat bir futbol ortaya koyuyor. Başkent ekibi özellikle hücumda çok etkisiz.

72. dakika. Trabzonspor 2. gole Gökhan Ünal ile çok yaklaştı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Umut Bulut, ceza sahasına hareketlenen Gökhan Ünal'a ara pasını bıraktı. Bu futbolcu kaleci Senecky ile karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı rakibine teslim etti. Bordo-Mavili ekip net bir fırsattan sonuç alamadı.

73. dakika. Ankaraspor'da Ömer Aysan ve Bilal kenara alındı. Özer ve Neca sahaya dahil oldu.

73. dakika. Trabzonspor'da Yattara yerini Tayfun Cora'ya bıraktı.

75. dakika. Trabzonspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Selçuk İnan, ceza sahasına etkili bir top kesti. Arka direğe inen topa savunmasından ileri çıkan Song istediği gibi kafayı vuramadı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

80. dakika. Ankaraspor'da Tita yerini De Nigris'e bıraktı.

81. dakika. Ankaraspor atağında ceza sahası önünde uzun oynanan pası Mehmet Çakır göğsüyle De Nigris'e indirdi. Bu futbolcu uzaktan sert vurdu .Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

GOL... 86. dakika. Trabzonspor 2. golü Gökhan Ünal ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Tayfun ceza sahasına ortasını yaptı. Arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Gökhan Ünal, kalecinin altından plase bir vuruşla Ankara ağlarını havalandırdı.

Trabzonspor, Gökhan Ünal'ın şık golüyle Ankaraspor karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

88. dakika. Trabzon'da Selçuk İnan yerini Ceyhun'a bıraktı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ekledi.

90+2. dakika. Trabzonspor 3. gole Tayfun Cora ile yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Gökhan Ünal savunmanın arkasına hareketlenen Umut Bulut'u düşündü. Kaleci Senecky çıkarak ceza yayı üzerinden topu karşıladı. Kalenin boş olduğu pozisyonda top Tayfun'da kaldı. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Trabzonspor, Ankaraspor'u 2-0 mağlup ederek yeni sezona 3 puanla başladı...
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=153871