PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ünlü iş adamının şüpheli ölümü


kelebek35
08-25-2008, 11:34
Yeşil Kundura'nın sahibi denizde ölü bulundu...

Yeşil Kundura’nın sahibi Mustafa Yeşil, Çeşme’de demirli teknesinin yanında ölü bulundu. Ölümü ile ilgili sır perdesi aralanamayan Yeşil’in son günlerde TMSF ile sorunlar yaşadığı ve oğlu Engin’le de Trump Towers yüzünden arasının açık olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin ünlü ayakkabı zincir mağazalarının kurucusu Mustafa Yeşil (76), dün teknesinden denize düşerek hayatını kaybetti. İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi'nde yaşanan olayda, Yeşil Kundura'nın kurucusu Mustafa Yeşil ve eşinin bulunduğu tekne, Alaçatı'ya gelerek demir attı.

ADLİ TIP OTOPSİ YAPTI

Yeşil'in eşi ve kaptan, teknenin yanaştırılması için marina yetkilileriyle konuşmak
üzere botla kıyıya çıkarken, işadamı açıkta bekleyen teknede kaldı. Yaklaşık yarım saat sonra tekneye dönen kaptan, Yeşil'i teknenin yanında, deniz yüzeyinde cansız buldu. Durumun bildirilmesi üzerine Yeşil'in cesedi, görevliler tarafından karaya çıkarıldı. Cesedin İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğünü, burada otopsi yapıldığını belirten yetkililer, Mustafa Yeşil'in kalp krizi geçirdiği ya da boğulduğu ihtimali üzerinde durulduğunu, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için incelemenin sürdüğünü bildirdi. Otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Mustafa Yeşil'in cenazesinin İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi. Yeşil'in İstanbul'da bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

TMSF'nin el koyduğu EGS Bank'ın ortaklarından biri olduğu ve TMSF'ye olan 200 milyon dolarlık borç nedeniyle protokol imzaladığı biliniyor. Mustafa Yeşil, aynı zamanda Mecidiyeköy'de inşa edilen Trump Towers'ın müteahhit firması Yeşil İnşaat'ın da sahibiydi. Mustafa Yeşil'in Trump Towers nedeniyle oğlu Engin Yeşil'le anlaşmazlıkları olduğu iddia ediliyor.

TRUMP’LA iNŞAATTA DA SÖZ SAHiBi

Mustafa Yeşil yaklaşık 50 yıl önce Yeşil Kundura'yı kurdu. Bu zaman içinde Yeşil Kundura'yı yıllık 50 milyon dolar ciroya tırmandıran Mustafa Yeşil, dünyaca ünlü ayakkabı markalarını da ülkemize getirdi. Mustafa Yeşil, iş hayatı dışında oğlu Engin Yeşil'e yaptığı Hint düğünüyle gündeme gelmişti. Mustafa Yeşil, 14 Şubat 2003'te Hindistan'ın ünlü sanayici ve işadamı Vikram Thapar'ın kızı Ayesha Thapar ile Yeni Delhi'de 4 gün 4 gece süren düğünle evlendirmiş, Türk ve Hint sosyetesini buluşturan bu düğün için Türkiye ve Amerika'dan üçer uçak kaldırmıştı.

TRUMP PLAZA KURUYORDU

Yeşil soy ismi son olarak ise dünyanın sayılı zenginlerinden Donald Trump'ın Türkiye'de kuracağı Trump Plaza ile gündeme geldi. Yeşil İnşaat ile Donald Trump'ı bir araya getiren Engin Yeşil, Mustafa Yeşil'in oğlu. Milyar dolarlık binalara imzasını attığı bilinen Trump'la Yeşil İnşaat'la yapacağı projelerin büyüklüğü konusunda ise 2 milyar dolarlık bir rakamdan söz ediliyor.
bugün