PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tecavüz haberine açıklama


kayısıkentli
08-23-2008, 15:03
http://www.internethaber.com/images/news/17741.jpg
Tecavüz zanlısı İbrahim Keskin'den yazılı açıklama. Kendisiyle ilgili basında çıkan haberleri yalanladı.

Sitemizde yer alan "9 yaşındaki kıza tecavüz etti" başlıklı habere zanlı İbrahim Keskin'den tepki var. Basında yere alan haberler üzerine avukatı aracılığıyla habere tekzip gönderdi. İşte şüphelinin cevabı ve düzeltme metni:

"18-19 Haziran tarihli yayınınızda vermiş olduğumuz "Karaman İlinde Tecavüz Zanlısının Yakalanması" konulu haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer kısa bir araştırma yapılırsa şüpheli müvekkilimin kendisinin ve aile bireylerinin topluma ve devlete karşı bir suç işlemediği, ahlaka aykırı bir davranışta bulunmadığı, adli sicil kaydının bulunmadığı, üreten-çalışan, çevrelerinde sevilen ve saygı duyulan mümtaz vatandaşlar oldğu görülecektir. Şüpheli müvekkilimin maddi ve manevi bütünlüğünü onarılmaz şekilde yaralayan ve onurunu ayaklar altına alan bu haberler sadece kendisine değil, ailesine de kalıcı zararlar vermiştir.

Henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamasına rağmen kullanılan haber başlıklarında "tecavüz eden, tecavüz etti v.b." ifadelerin ve çeşitli sıfatların kullanılması maksadı aşan kişisel yorumlardır ve yargının yerine geçerek kesin hüküm vermektedir. Kişilik haklarına alenen bir saldırıdır.

Haberiniz şüpheli müvekkilimin tutuklandığı gün Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde verimş olduğu ifadesinden kısmi alıntılar ve gerçek olmayan diğer hususlarla desteklenmiştir. Eğer habercilik açısından yeteri kadar araştırma yapılsa idi, şüpheli müvekkilimin hem Cumhuriyet Savcısı hem de sorguda vermiş olduğu ifadelerinde "Emniyet Müdürlüğünde vermiş olduğu ifadesinin maddi ve manevi iradesi etkilenerek alındığı" yönündeki hususlarda haberinizde yer alabilirdi.

Ayrıca şüpheli müvekkilim ailesiyle birlikte yaşadığı evde yapılan aramada el konulan ve annesine ait iç çamaşırı ve bayan pedlerinin "sanki başkalarından çalınan ve evde biriktirilen şeylermiş gibi haber yapılması gerçeğin çarpıtılmasıdır. Doğaldır ki bir bayanın yaşadığı evde kendisine ait malzemeler bulunabilir. Ayrıca hırsızlık yapıldığı iddia edilen, hiçbir evden iç çamaşırı veya ped çalındığı yönünde bir şikayet bulunmaması dikkat çekmektedir.

Müvekkilimin tüm beyanları "2007 yılı içinde elim bir trafik kazasında vefat eden henüz 9 yaşındaki erkek kardeşinin" ölümünün kendisinde gayet insani olarak psikolojik sıkıntı yarattığı yönünde iken, sanki bu ölüm nedeniyle "küçük çocuklara karşı zaafı varmış" gibi gerçeğe aykırı durum yaratılmış ve yayınlarda aksettirilmiştir. Bu müvekkilimin kardeşinin manevi mirasına hakarettir. Şüpheli müvekkilim işten ayrıldığı fabrikaya 17.06.2008 tarihinde yeniden iş kaydı yaptırmak için bisikletiyle giderken tutuklanmıştır. Kendisi suç işlemediği için kaçmaya çalışmamış, drenişte bulunmamış ve görevli memurlara kolaylık göstermiştir. Aramada üzerinde pedlerin bulunması fetişist olmasına işaret edebilir ancak bu durumun bile ilgili tıp otoriteleri tarafından karara bağlanması gereklidir. Alrıca Fetişizmin kanun önünde suç kabul edildiğine dair bir kayıt bulunmamaktadır. İnternette kısa bir inceleme yapılırsa çok sayıda yasal internet sitesi bulunduğu ve bu sitelere onbinlerce insanın üye olduğu görülebilir. Tutuklandığı gün kendisine isnat edilen 7 ayrı suçla ilgili şüpheli müvekkilimin iradesi dışında yasal olmayan yöntemlerle alınan ifadesinin haricinde henüz hiçbir delil tespit edilememiştir. Yargılama neticesinde müvekkilimin isnat edilen suçları işlemediği açıkca anlaşılacaktır. Kamuoyunun adaletli vicdanına önemle sunulur. İbrahim KESKİN Vekili Av. İsa AKPINAR"

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=153729