PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AB'li öğrencilere taciz


milas
08-23-2008, 09:50
AB'li öğrencilere taciz
23 Ağustos 2008 Cumartesi 07:51
AB projesi çerçevesinde Batman'a gelen öğrencilere kuşatma. Peşlerine takılan gençler öğrencileri ürküttü.
AVRUPA Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ‘Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında Batman'a gelen Litvanya, Letonya ve Romanya’dan 18 öğrencinin, gezmek için götürüldükleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerine, kızların kıyafetlerinin ‘fazla açık’ olduğu gerekçesiyle alınmadığı iddia edildi.

ÖĞRENCİLERE NATAŞA DENDİ Mİ?

Projenin Batman sorumlusu Seyhmus Özbek, kız öğrencilere TPAO’nun güvenlik görevlilerinin ‘Nataşa’ yakıştırması yaptığını belirterek, “Bize, ‘aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruz’ diye yaklaşım gösterdiler” dedi.

TPAO Güvenlik Sorumlusu Necati Adıyaman ise, “Kapıdaki elemanlarımız onları yanlış anlamış olabilir. Sadece AB’li konuklara değil herkese yönelik bu uygulamamız var. Yanlış anlaşılma varsa heyetten özür diliyoruz. Konuklara ‘Nataşa’ denilip denmediğini de araştırıyoruz” diye konuştu.

‘ÇARŞIDA GENÇLER PEŞİMİZE TAKILDI’

Üniversiteli öğrencilerin sözcülerinden Litvanyalı Liga Andersone, Rahat giyimi her zaman tercih ettiklerini belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çarşı merkezine çıktığımızda rahat değiliz. İlk günlerde dışarıya çıkmayı denedik ama arkamıza bir yığın genç takıldı, rahatsız olduk. Çoğu kişinin gözü üzerimizde, bu da bizi ürkütüyor. Alman grup gelmeyince biz yedek grup olarak Türkiye’nin doğusunu tanımak istedik, fakat gençlerin arasına katılmaktan kaygılıyız. Tacize uğrarız diye kaldığımız yurt binasından çıkamadık. Bir yere gittiğimizde de toplu olarak hareket ediyoruz. Keşke rahat bir şekilde burada dolaşsaydık. Burada kültürlerimizi paylaşmak istiyoruz. Ancak bazen yanlış da anlaşılıyoruz, bu bizi üzüyor.”
Reklam

işte Türk misafirperverliği(!!!!)

DİGİMAX
08-23-2008, 11:25
batmandan başka yer bulamamışlar mı yaw:D