PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deposunda 280 bomba çıktı


kelebek35
08-18-2008, 09:50
Taraf gazetesi, JİTEM'ci emekli Albay Doğan'ın deposundaki bombaların soruşturmayı yürüten kaynaklarca teyit edildiğini yazdı

Taraf Gazetesi, Ergenekon tutuklusu emekli Albay Arif Doğan'ın deposunda 280 adet el bombası yakalandığına ilişkin bilginin doğrulandığını duyurdu.

Habere göre, Doğan'ın ev ve işyerinde yapılan aramada ele geçirilen tabancalardan biri 1993'te öldürülen JİTEM'in kurucusu Binbaşı Cem Ersever'e ait. Kamyon dolusu 'gizli' dokümanın çoğu da Ersever'in arşivi. Arif Doğan'ın akaryakıt ve insan kaçakçılığında söz sahibi olduğu, PKK ile işbirliği yaptığını gösteren belgelere de el konulduğu belirtiliyor. JİTEM'in kurucuları arasında yer alan emekli Albay Arif Doğan'ın Beykoz'daki işyerine baskın düzenleyen güvenlik güçleri, adeta bir cephane bulmuştu. El bombalarının yanı sıra iki Kalaşnikof, bir pompalı tüfek, bir tabanca, bir av tüfeği, bin adet mermi, bin adet boş kovan ve bir kamyon dolusu gizli belge ele geçirilmişti. Ancak operasyonda el bombaları yakalandığına ilişkin bilgiler emniyet yetkilileri tarafından yalanlanmıştı.

Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleşen baskında Muzaffer Öztürk ve Sadettin Sekban da gözaltına alındı. Savcı Zekeriya Öz'e ifade veren Sekban, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Muzaffer Öztürk ise sevk edildiği 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgüte yardım, yataklık ve uyuşturucu madde, silah ve gizli belgeleri saklamak suçlarından tutuklandı. Öztürk'ün, ele geçen iki silahtan birinin kendisine, diğerinin de Cem Ersever'e ait olduğunu söylediği öğrenildi. İncelemeler sonucunda silahlardan birinin Ersever'e ait olduğu tespit edildi.

Ergenekon'a ait uyuşturucu bulundu

Emekli Albay Arif Doğan, önceki gece Ankara'da tutuklanırken, Beykoz'daki operasyonda askerî mühimmatın yanı sıra örgüte ait 650 gram uyuşturucunun da ele geçirildiği belirtiliyor. Arif Doğan'a ait depodaki belge ve ajandalarla ilgili inceleme ise sürüyor. Dokümanlar arasında Doğan'ın irtibat kurduğu kişilerle ilgili tuttuğu notlar, PKK hakkındaki gizli bilgiler ve bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili ayrıntıların yer aldığı iddia ediliyor.


Zaman