PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Paşadan dekolte talimatı


kelebek35
08-18-2008, 09:45
Ergenekon terör örgütü soruşturmasında İşçi Partili Adnan Akfırat’ın evinde ele geçirilen bir belgede, 1. Ordu Komutanlığı’ndan emekli olan Çetin Doğan’ın görevdeyken bir başka üst düzey rütbeli askere şok tavsiyeleri yer alıyor.

Akfırat’ın Fatih Çakırağa Mahallesi Cerrahpaşa Caddesi’ndeki evinde ele geçirilen "GİZLİ TOPLANTIDA KONUŞMA NOTLARI!" başlıklı belgede, Çetin Doğan’ın tuğgeneral Volkan Kaplama’ya, “karılarınızı dekolte giydirin, diğerlerinin hanımlarını da açık giydirmeye teşvik edin” telkininde bulunduğu belirlendi.

Ergenekon sanığı Adnan Akfırat’ta ele geçirilen belgede, dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Çetin Doğan ile K.K.K.'lığı Eğt. ve Ok. D.Bşk.Tuğg. Volkan Kaplama’nın görüşme tutanaklarına yer veriliyor.
Notlara göre Çetin Doğan’ın şöyle dediği belirtiliyor: Türkiye'nin idaresi ordunun kontrolünde değil, darbe yapmayacağına yemin eden bir ordunun etkisi ne kadar olabilir, Tansu Çiller şu anda dini söylemleriyle rol yapıyor da olabilir, ciddi de olabilir çünkü geberesi kadın Sünni, Mesut Yılmaz için de aynı şey geçerli, irtica tehlikesi iyice büyüsün, din bizim için zararlıdır, TÜRKLERİN ÜSTÜN BİR ULUS OLDUĞU SAFSATASINI YIKIN, hanımlarınız dekolte giysin diğerlerinin hanımlarını açık giymeye teşvik etsin, ÇEVİK PAŞA'NIN YERİNE BİZDEN AKILLI BİRİ OLSAYDI, KARADAYI SÜNEPESİNİN DAHA VERİMLİ OLMASINI SAĞLARDIK. Arkadaşlar çok çalışsın, bizim olmayan bu devlet mutlaka bizim olacaktır. Biz Türkiye'de İslâm ile bağlantılı görülen ama bu dini tamamen değiştirecek bir Türkiye Aleviliği yaratmak zorundayız.”

Notların devamında “BİR BAŞKA TOPLANTI" başlıklı K.K.K.'lığı Eğt. ve Ok. D.Bşk.Tuğg. Volkan Kaplama ile aynı dairede çalışan kurmay albay Turgay Tekmen arasında geçen görüşme tutunaklarına göre ise, Volkan Kaplama'nın şu sözleri kullandığı kaydediliyor: Gerçek laiklik ancak Alevi toplumda gerçekleşir, aptal komutanlar, her gün gündeme gelerek ülkedeki şeriatçı birikimi azaltarak bir müdahalenin önünü kesiyorlar, Doğu Paşa da ayrı görüşte.”

“İRTİCA YAYGARASI YAPILSIN...”
Tutanağın devamında "TOPLANTIDAN ÇIKAN PRENSİP KARARLARI" başlıklı notlarda ise şu satırlar kullanılmış:

-Alevi dışında hiç kimseye ateist olsa bile güvenilmeyecek...

-Hal hatır soranlara, "Allah'a şükür" densin. Bizi dinci sansınlar...

-PKK'ya karşı savaşanlara el altından şu mesajı gönderin, "sakın ha ölmeyin, bırakın Atatürkçü olsa da Sünniler ölsün".

-Herkes, çalıştığı yerde irtica var yaygarası koparsın...

-İrtica kokusu olan mektuplar iş adreslerine postalansın...

Bilindiği gibi Çetin Doğan 28 Şubat sürecinin en hızlı isimleri arasında yer almıştı. Doğan sık sık irtica mesajları ile gündeme gelmişti.

Vakit