PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karataşın cenazesine tepki


kelebek35
08-16-2008, 11:02
Cem Vakfı Genel Başkanı İzzetin Doğan: Alevi değil ki tabutu niye cemevine getirildi!
Kanser tedavisi gördüğü Hollanda’da salı günü ölen DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın cenazesi, önceki gün İstanbul’a getirildi ve Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’ndeki Hacı Bektaşi Veli Gazi Kültür Vakfı Cemevi’ne getirildi.

Cemevinde helallik

Cemevinin gasilhanesinde önce tabut kapalıyken basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Ardından da çok sayıda kişi, açılan tabuttaki Dursun Karataş’ın cenazesini görmek için kuyruğa girdi. Cemevinde helallik alınan Karataş’ın cenazesi daha sonra cenaze namazının kılınacağı Yeşil Cami’ye götürüldü. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından araçla eski Gazi Karakolu önünde bekleyen gruptakilerin bulunduğu caddeye getirildi.

3 bin kişi yürüdü

Cenaze törenine katılan yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Karataş’ın posterleri sloganlar atarak yürüdü. Karataş’ın resminin de yer aldığı ve üzerinde sarı kırmızı karanfillerin bulunduğu tabutun önünde toplanan vatandaşlar, ’Öndere selam, savaşa devam’, ’Ölmez yoldaş Karataş’şeklinde sloganlar attı. Başlarında kırmızı bandaj olan kadınlar, kırmızı bez parçaları taşıdı. Gruptakiler burada bir basın açıklaması yaptıktan sonra Karataş’ın cenazesi, götürüldüğü Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Mezarlıkta da bir süre slogan atan kalabalık, cenazenin gömülmesinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Yüzü basına gösterilmedi

Cemevinin gasilhanesinde önce tabut kapalıyken basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Ardından da çok sayıda kişi, açılan tabuttaki Dursun Karataş’ın cenazesini görmek için kuyruğa girdi.

İmam “Merhumu nasıl bilirdiniz?” diye sormadı

Yeşilcami’de cenaze namazını kıldıran cami imamı Abbas Gündoğdu, duanın ardından katılanlardan Karataş için helallik aldı ancak “Merhumu nasıl bilirdiniz?” diye sormaması dikkat çekti.

GAZİ’YE GÖMÜLDÜ

Karataş’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından araçla eski Gazi Karakolu önünde bekleyen gruptakilerin bulunduğu caddeye getirildi. Gruptakilerin burada yaptığı basın açıklamasının ardından, Karataş’ın cenazesi, götürüldüğü Gazi Mezarlığı’nda defnedildi.

CENAZEDEN NOTLAR

Polis kuş uçurtmadı

Cenaze nedeniyle Gazi Mezarlığı yakınındaki Gazi Polis Merkezi çevresi başta olmak üzere bölgede Çevik Kuvvet ekipleri ve diğer polislerce panzer ve zırhlı araçlar desteğinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Bir polis helikopteri de bölgede uçuş yaptı. Cenaze nedeniyle bölgedeki İsmetpaşa ve Fevzi Çakmak caddelerinde araç trafiği yaklaşık 6 saat süreyle yapılamadı. Bazı kişilerce bazı bölümlerine çöp konteyneri konulan caddeler, defin işlemi sonrası yeniden trafiğe açıldı.

MOBESE kameralarının üzerini örttüler

3 bin kişi cemevinden mezarlığa kadar pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Cenaze töreni için kalabalığın yürüdüğü cadde boyunca MOBESE kameralarının üzeri bezlerle örtüldü.

Mezarından pet şişeyle toprak aldılar

Dursun K arataş cenaze töreninin ardından Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kalabalıktan bazı kişiler mezardan yanlarında getirdikleri pet şişeye toprak doldurdu.
vatan