PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anasına bak oğlunu al taktiği


ALONE53
08-15-2008, 16:02
Anasına bak oğlunu al taktiği


TSK'nın, askeri okulları'na girecek gençleri, yakınlarının kılık kıyafetine ya da evlerindeki albümlerde bulunan fotoğraflara bakarak elemeye tabi tuttuğu ortaya çıktı.



Radikal gazetesinin haberine göre Sakıncalı Şüpheli Personel İşleri Subayı Albay M.A imzasıyla hazırlanan 'İrticai akımların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızma girişimlerine karşı alınacak tedbirler' konulu 'Gizli' yazı, irticaya karşı yürürlükte olan önlemler ve getirilen öneriler açısından son derece enteresan ayrıntılara sahip.


Fotoğraftan irticacı avı

İrticai akımların TSK'ya sızmasını önlemek için alınan tedbirlerden bazıları doğrudan öğrencilerin ailelerini hedefliyor. Bazı tedbirler de öğrencinin çok sıkı takibini esas almış. Söz konusu tedbirler arasında, 'Okul İçi Kontrol' başlığı altındaki şu bölüm hayli çarpıcı:

"Öğrencilerin resimli aile albümlerinde yapılan inceleme sonucu, yakınlarının giyim tarzları sakıncalı görülen öğrenciler takip ve kontrol altına alınmaktadır. (Giyim tarzı kişilere bırakılmamalıdır. Çünkü tarikatlara göre giyimleri gösteren bir albüm hazırlanmalıdır. Bunun dışında kalan yöresel kıyafetler kapsam dışı tutulmalıdır.)


Adaylar nasıl eleniyor?

Belgede, öğrencilerin kayıt öncesi ve sonrası denetimi için 'İstihbarat Yönünden Takip ve Kontrol Faaliyetleri İşlem Akış Şeması' hazırlanmış. Kayıt öncesi tedbir ve öneriler şöyle:

Yazılı sınavı kazanan öğrencilere mülakat ve spor sınavından önce öğrencilere uygulanan ön test ile ilköğretim esnasında a) Gitmiş oldukları dershaneler, b) Kalmış oldukları yurt ve pansiyonlar, c) Öğrencinin düşünce yapısı hakkında bilgiler elde edilmektedir.

Mülakat, aday olan askeri öğrencinin fikri yapısının ortaya çıkarılması maksadıyla psikolog ve sosyologlardan oluşan bir kurul vasıtasıyla hazırlanan test ve mülakat sorularının uygulanmasıdır.

Arşiv araştırması ve ön test sonucunda elde edilen bilgiler de dikkate alınarak öğrenciler mülakat ve spor sınavında elenmektedir.


Öğrencilere sıkı takip

Belgeden anlaşıldığına göre, yazılı sınav, ön test, bedeni yetenek ve mülakat sınavlarının tümünü geçerek askeri okula kabul edilmek de öğrenci ve ailesi üzerindeki takipleri ortadan kaldırmıyor. Öğrencilere yönelik takibin bazı başlıkları ise şöyle:

Öğrenciyi kimin getirdiği, öğrencilerin tek tek veya gruplar halinde getirilip getirilmedikleri, öğrencilerin aile yapısının nasıl olduğu değerlendirilir. Birinci derecede yakınlarını kapsayacak şekilde resimli aile albümleri oluşturulmaktadır.

Yapılan özel anket sonucunda sakıncalı okul, dershane, yurt, pansiyon vb. yerlere gittiği tespit edilen öğrenciler takip ve kontrol altına alınır.

Öğrencinin sıklıkla ziyaret ettiği aile ve evlere ziyaret, çaylı sohbetli ev ziyaretleri, izin dönüşlerinde nizamiyelerde kontrol.

pesimist
08-15-2008, 17:56
Çok yanlış bir uygulama tabiki..