PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güngören Pkk işi olmayabilir


kelebek35
08-05-2008, 09:31
Almanya Federal İstihbarat Servisi Başkanı Ernst Uhrlau, İstanbul Güngören’deki bombalı saldırının PKK’nın işi olmayabileceğini iddia etti

Uhrlau, Bild Gazetesi’nde yayınlanan röportajında, Usame bin Ladin’in artık saldırıları bizzat planlamadığını, ancak "El Kaide’nin Che Guevera’sı" olarak örgütü bir arada tutan unsur haline geldiğini öne sürdü. El Kaide’nin küresel bir cihada çıktığını belirten Uhrlau, İstanbul’daki bombalı saldırıda El Kaide’nin rolü olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı: "İslamcı teröristlerin Türkiye’de faaliyette bulunduklarını biliyoruz. Patlamalar şekil itibarıyla PKK’ya zor uyuyor. Tekniği, yeri ve saati açısından saldırı daha çok İslami ya da Türk terör örgütlerinin işine benziyor."

Avukatın açıklaması

Güngören’deki bombalı saldırıyla ilgili olarak tutuklanan sanıklardan Hüseyin Türeli’nin avukatı Hüseyin Çalışçı, "Müvekkilim anlatıldığı gibi emniyette olayla ilgili itiraflarda bulunmamıştır. Emniyette susma hakkını kullandı ve tek kelime söylemedi. Tutuklanmasının nedeni örgüt üyeliği iddiasıdır" dedi. Avukat Çalışçı, Hürriyet’e şunları söyledi :

"Müvekkilim hayatı boyunca bir kez bile Kuzey Irak’a gitmemiştir. Kandil’den de mesaj almamıştır. Kendisi İstanbul’da 40-50 kişinin çalıştığı bir tekstil firmasında işçidir. 5-6 yıldan bu yana da bu firmada sigortalı olarak çalışmaktadır. Müvekkilim yıllardır ikamet ettiği evinde yakalanmıştır. Herhangi bir örgüt üyesinin evinde kalması sözkonusu değildir. Hüseyin Türeli emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanmıştır. Savcılıktaki ifadesi ise ancak iki sayfadır. Cevap bölümü ise yarım sayfayı aşmaz. Burada kendisine Güngören patlaması ile ilgili bir soru yöneltilmedi. Kendisi de zaten bu olaya karışmadığını söylüyor. Zaten bombalı saldırıdan değil örgüt üyeliğinden tutuklanmalarına karar verildi. Kendisinin terör örgütü üyesi olmadığını da biz savunuyoruz. Bu da yargılama aşamasında ortaya çıkacaktır."

Hürriyet