PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YAŞ'ta ne oldu?


kelebek35
08-04-2008, 09:57
Yüksek Askeri Şura’nın dün sona eren yaz dönemi toplantısında, yeni komuta kademesi belli oldu. YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Gül’ün onayını bekliyor.


YAŞ’ın dün sona eren üçüncü gün toplantısında yeni komuta kademesinin şu şekilde oluştuğu bildiriliyor:

30 Ağustos’ta emekliye ayrılacak Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yerine, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanlığı’na getirildi.

Karara göre; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı olurken, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları’nın durumları bu yıl değişmedi.

Işık Koşaner’den boşalan Jandarma Komutanlığı’na ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atilla Işık getirildi.

Protokolü terk eden paşaya terfi ve atama

Orgeneral Işık’tan boşalan Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı’na ise, korgenerallikten orgeneralliğe yükselen 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aslan Güner atandı. Korgeneral Güner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Esenboğa Havaalanı’nda düzenlenen karşılama törenlerinde, protokole türbanlı eşi Hayrünnisa Gül girince, protokol sırasını terk etmesiyle biliniyor.

YAŞ sonucunda ayrıca 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Genelkurmay İkinci Başkanı oldu. Orgeneral Iğsız’ın, İngilizce’ye çok iyi derecede hakim olmasının, atamada önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Saygun 1. Ordu’da

Yaş haddinden emekli olan Birinci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman’ın yerine Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun getirildi.

Orgeneralliğe terfi eden Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Ege Ordu Komutanı oldu.

2. Ordu Komutanlığı’na ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel atandı.

Aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri danışmanı olan Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, bir yıl daha temdit aldı.

Bu kez çeteler temizlensin

Yargı’ya kapalı olan Yaş kararları her yıl sert eleştirilere neden oluyor. Özellikle irtica gerekçesiyle dindar subayların ordudan atılması toplumun bütün kesimlerinin tepkisini çekerken, bu yıl nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor. Sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde kamuoyu, YAŞ kararlarına yargı yolunun açılmasını isterken, TSK içindeki Ergenekoncu çetelerin temizlenmesi talebi de yüksek sesle dile getiriliyor.

Habervaktim.com