PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : O andan ayrıntılar


kelebek35
07-31-2008, 10:19
Anayasa Mahkemesi heyetinin dünkü toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü.

Böylelikle Anayasa Mahkemesi heyeti AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin pazartesi günü başladığı görüşmeleri toplam 30 saatlik bir çalışma ile tamamlamış oldu.

Toplantının bitiminin ardından basın mensupları saat 16.15'de mahkemenin Yüce Divan yargılamalarını yaptığı salona alındı.

Basın mensupları mahkeme salonuna girerken ve basın toplantısının ardından çıkarken izdiham yaşandı.

Basın mensupları içeriye alındıktan yaklaşık 2 saat sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç açıklama yapmak üzere saat 18.03'de salona geldi. Kılıç, açıklama yaptığı sırada foto muhabirlerini ''Arkadaşlar, flaşları biraz patlatmasanız... Gözümü alıyor, o nedenle biraz zorluk çekiyorum, rica ediyorum lütfen kapatın'' diyerek uyardı.

Kılıç'ın açıklamasını, davayla görevlendirilen raportör Osman Can ve raporu birlikte hazırladığı diğer 2 raportör de salonda basın mensuplarının arasında izledi.

Açıklamanın ardından özel aracıyla Anayasa Mahkemesinin önünden geçen AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya basın mensuplarınca durduruldu. Kaya, ''Ülkemiz ve toplumumuz kazanmıştır'' dedi.

Kararın açıklanmasının ardından Anayasa Mahkemesi'nden ilk olarak Başkanvekili Osman Paksüt, daha sonra da Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç da geniş güvenlik önlemleri arasında ayrıldı.

(AA)