PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkcell ‘pahalı’ imajını silmeye çalışıyor


ALONE53
07-31-2008, 08:57
GSM’de pazar kavgası “indirimli paketler”le giderek daha da kızışıyor. En uygun tarifeleri sunduklarını ancak “algı farkı” nedeniyle anlaşılamadıklarını düşünen Turkcell yöneticileri basın toplantısıyla, diğer iki operatörden ne kadar ucuz olduğunu anlatmaya çalıştı


Kasımda uygulamaya girecek olan “numara taşınabilirliği” GSM operatörleri arasındaki rekabeti daha da kızıştırıyor. Mevcut numaranın değişmeden operatör değiştirme özgürlüğü anlamına gelen, “numara taşınabilirliği” aboneyi, ucuz ve kaliteli hizmete yönelteceğinden üç operatör de bu konuda atağa kalktı. İndirimli paketler havalarda uçuşurken, Turkcell diğer operatörlerden daha “ucuz ve kaliteli” olduğunu anlatmak için basın toplantısı düzenledi.
Her alanda “en iyi fiyatı” kendilerinin sunduğunu savunan Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu “Faturalı tarifede rakiplerimizin bizden daha ucuz fiyatlandırmasını görmedik. Kendi içlerindeki konuşmalarda da Turkcell’den uygunu yok” dedi. Avea ve Vodafone’nun tarfileriyle karşılaştırarak Turkcell’in fiyat politikasını anlatan Develioğlu’nun, gazetecilerin, “Tarife savaşı mı başlatıyorsunuz” sorusu üzerine “Niyetimiz savaş değil. Mağdur olduğumuz noktayı sizin aracılığınızla aktarmak istedik” yanıtını verdi. Devlioğlu, kasımda uygulamaya girecek olan “numara taşınabilirliğinin” ise aboneyi memnun ettikleri sürece kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.
Develioğlu, Turkcell’in sunduğu paketlere ilişkin basın toplantısında, 35 milyon müşterilerinin olduğunu “aylık dakika paketleri”, “süper tarife”, “bizbize kampüs tarifeleri” ve evTurkcell servisiyle yeni dönem başlattıklarını söyledi. Tarifenin fiyat, ücretlendirme periyodu ve bedava/indirimli dakika hakkı gibi unsurlara dikkat edildiğinin altını çizen Develioğlu, “dakikası en fazla 8 YKr” paketinde dakika ücretinin paketin süresine göre 4.3 YKr’ya kadar düştüğünü ve kullanılmayan dakikaların devredildiğini söyledi. “Avea her yöne300-hepsibir” paketinde ise dakikanın 10 ile 25 YKr, “Vodafone konuşkan paket/seç konuş”ta dakikanın 10-12.7 ile 30 YKr ücretlendirildiğini ifade eden Develioğlu, iki operatörde de kullanılmayan dakikaların devretmediğini öne sürdü.
Turkcell’in “süper tarife”sinde 250 kontör yükleyene beş dakikası iki kontör olduğunu belirten Develioğlu, paketin 35 milyon Turkcelli ile beş dakikası bir kontörle ücretlendirilirken, bunun “Avea mobil öğrenci” paketinde mobil öğrenci tarifesindekilerle 10 dakikası iki kontörle, “Vodafone cep öğrenci” paketinde ise seçilen 10 kişi ile beş dakikası bir kontör ile ücretlendirildiğini anlattı.
Develioğlu, “Turkcell bizbize kampüs”te, tüm kampüslülerle hazır kartlı gençlerin 10 dakikası 1 kontöre konuştuğunu ve faturalı hat kullanan gençlerin ayda 11.9 YTL’ye tüm Turkcelli’lerle iki saat bedava konuştuktan sonra 10 dakika için sadece 9.9 YKr ödediğini belirterek “Avea mobil öğrenci”de mobil öğrenci tarifesindekilerle 10 dakikası iki kontör ve “Vodafone cep öğrenci”de seçilen 10 kişiyle beş dakikası bir kontörle konuşulduğunu kaydetti.
Develioğlu, faturalı hat sahiplerinin “herkesle” paketiyle her yöne dakikası en fazla 20 YKr’ye konuşabildiğini belirtirken, “evTurkcell” servisinde belirli bir mekandan sabit hatlarla dakikası 5 YKr’ye konuşulduğunu ve bu paketteki abone sayılarının 1 milyonu aştığını kaydetti.

TARİFE SAVAŞI MI? • Lale Saral Develioğlu, bir gazetecinin “Rakiplerinizle kıyaslama yaparak bir nevi tarife savaşı başlatıyorsunuz. İlerde de rakipleriniz size karşı böyle bir şeye girişebilirler mi?” sorusu üzerine, şöyle konuştu: “Niyetimiz savaş değil. Mağdur olduğumuz noktayı sizin aracılığınızla aktarmak istedik. Çok avantajlı tarifeler sunmamıza rağmen kendimizi iyi ifade edemedik. Yaşadığımız mağduriyeti anlatmanın yolu, maalesef kendimizi diğer operatörlerin fiyatlarıyla kıyaslamak ve gerçekten en ucuz fiyatların Turkcell’de olduğunu göstermek. Tarifelerimiz çok uygun, ancak algı çok farklı. Mağduriyet derken bunu kastediyorum. Yoksa herhangi bir savaş başlatmaya niyetimiz yok. Amacımız, sektörü aşağı çekecek fiyat savaşlarını başlatmak değil.”
Numara taşınabilirliğe ilişkin de Develioğlu, “Müşterilere in iyi teklifi, sunduğumuz ve memnun ettiğimiz sürece numara taşınabilirliğin bizi çok fazla etkileyeceğine inanmıyoruz” dedi.