PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EL-Kaide değil çapulcular kaçırdı


kelebek35
07-22-2008, 10:38
Afganistan’ın batısındaki ’İslam Kale’de geçen hafta fidye için kaçırılan ve önceki gün serbest bırakılan Türk mühendisler Gökhan Gül ile Erhan Gündüz dün saat 10.45’te özel uçakla Trabzon’a getirildi
Burada VIP salonuna alınan iki mühendis burada pasaport işlemleri yapıldıktan sonra yeniden aynı uçağa binip memleketleri Elazığ’a gittiler. Mühendislerden Gökhan Gül’ün dayısının çalıştığı Gülsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Gül olduğu belirtildi. Şefik Gül, yeğeni Gökhan Gül ve şirketin diğer mühendislerinden Erhan Gündüz’ün kurtarılması için 6 günden bu yana Afganistan’da temaslarda bulunduklarını anlattı. İki Türk’ün kaçırıldıkları İslam Kale ile Afganistan’ın başkenti Kabil arasında gidip gelebilmek için özel uçak kiraladıklarını belirten Şefik Gül, mühendislerin kurtarılmasında kendilerine destek veren Afganistan’daki Türk özel okulları yöneticilerine teşekkür etti. Şefik Gül, biri yeğeni olmak üzere 2 mühendisi kaçıranlara fidye ödemediklerini belirtirken, "Afganistan’daki Türk özel okullarının bize verdiği desteği hayatım boyunca unutmayacağım. Okul öğretmen ve yöneticileri bizimle beraber sabahlara kadar evlerinde yemekler yaptı, çaylar pişirdiler, bizi diri tuttu, koordinasyonları sağlayıp ileri gelenlerle görüştürdü. Allah onlardan da razı olsun. Kaçıranlar Ladin’e bağlı değil çapulcu denilen bir grup" dedi. Serbest bırakılan mühendislerden Gökhan Gül, geçen süre içerisinde herhangi bir işkenceyle karşılaşmadıklarını söyledi.

4 gün ellerimiz bağlıydı

Gül, "Müslüman olduğumuzdan dolayı fazla zorluk görmedik. Türk olmanın pek etkisi olmadı. Ellerimiz kollarımız bağlı kaldık. Filistin askısı gibi bir bağ ile bağlı kaldık ve 5’inci gün ellerimizi serbest bıraktılar. Tutulan kaslarımıza masaj yaptılar. Serbest kalmamıza yakın ’müşkilat yok’ yani ’sorun yok’ deyip bizi serbest bıraktılar" diye konuştu. Kaçırılan diğer mühendislerden Erhan Gündüz herkese teşekkür ettikten sonra 8 yaşındaki oğlu Yiğit Alp’e sarılarak hasret giderdi.

hürriyet