PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müdürü yakan rüşvet telefonu


kelebek35
07-22-2008, 10:37
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi Vergi Dairesi Müdürlüğü’ndeki rüşvet operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı
Operasyon kapsamında tutuklanan 7 kişi arasında yer alan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel’i dinlenen telefon kayıtlarında rüşvet pazarlığı yaptığı ortaya çıktı. Dinlemeye takılan telefon görüşmeleri mahkemeye delil olarak sunuldu. Telefon görüşmelerinde Adıgüzel’in rüşvek parolası olarak "dolu gel" mesajını kullandığı belirlendi.

Rüşvet ve aracılık

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile geçen 28 Nisan günü başlatılan ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü ’Veren 06’ adlı operasyon kapsamında ilk olarak 18 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel, Mali Müşavir Nuri Küpelioğlu, manavlık yapan İsa Bölükbaşı ve Mali Müşavir Ayhan T. ’Rüşvet, İrtikap, suç işlemek için teşekkül oluşturmak’ suçlarından tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi’ne konuldu. 18 Temmuz günü operasyonu genişleten Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, savcının talimatı ile Çorlu Özel Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda hastanenin Başhekimi olarak görev yapan Cenap Özkara ile hastane ortağı Doğan Mermi ve Mali Müşavir Hikmet Düzgören’i de gözaltına aldı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 zanlı ’Rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek’ suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine gönderildi.

Mülk zengini

Operasyon kapsamında tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel’in gayrımenkul zengini olduğu ortaya çıkmış ve Muğla merkezde dubleks villa, Mersin Silifke İlçesi’nde yazlık, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde hisseli arsa, Çorlu’da lüks bir daire ile Kayseri merkezde bir daire ve bahçeli evinin yanı sıra, İstanbul Ataşehir’de lüks bir dairesi bulunduğu belirlendi.

Ödeyemeyene taksit de yapmış

ÇORLU Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel, bir firmanın düzenlediği 1 milyon YTL’lik naylon fatura için de 300 bin YTL rüşvet istemi. Mükellef bu rüşveti ödeyemeyeceğini söyleyince rakam 50 bin YTL’ye indirmiş. Adıgüzel’in bazı mükelleflere de rüşveti nakit ve peşin ödeyemedikleri için taksit yaptığı kaydedildi. Çetin Adıgüzel bir holdingin iki yönetim kurulu üyesinin vergi borcundan dolayı yurtdışına çıkış yasağını kaldırması karşılında da 5 bin YTL rüşvet aldı. Bu olay savcılık tarafından tespit edildi. Holding sahibinin, Adıgüzel’in kendilerine yaptığı bu jeste karşılık mali müşavirine talimat vererek ’Adam bize jest yapmış. Gönderin 5 bin YTL biz de bir jest yapalım’ dediği telefon kayıtları ile saptandı. Bu konuşmalardan yola çıkan savcılık, Adıgüzel’in hesabına 5 bin YTL aktarıldığını ortaya çıkardı. Ayrıca naylon fatura düzenlendiğini belirlediği mükelleflerini makamına çağıran Adıgüzel’in, ikili anlaşma yaptıkları ve bu anlaşma içerisinde kendisine menfaat sağladığı belirlendi. Adıgüzel’in kendisine yönelik bir tarife hazırladığı, aldığı rüşvetleri ajandasına not olarak yazdığı da ortaya çıktı.

Müdürün ’rüşvet’ konuşması

RÜŞVET aldığı telefon kayıtları ile tespit edilen Çetin Adıgüzel’in bir firmanın mali müşaviri ile yaptığı telefon kayıtları ise dikkat çekti. Konuşmanın ayrıntıları şöyle;

Mali Müşavir: Müdürüm saygılar bir sıkıntımız var.

Adıgüzel: Sıkıntıyı hallederiz. Sen bi gel sen bi gel.

Mali Müşavir: Müdürüm konu naylon fatura

Adıgüzel: Hallederiz sen bi gel görüşelim ne kabarık naylon fatura

Mali Müşavir: Müdürüm kabarık. hımmmm

Adıgüzel: Hallederiz sen gel, sakın boş gelme. Bir bakalım ne kadarlık ona göre hallederiz.

Mali Müşavir: Peki müdürüm ne kadar olur bu iş mükellefim sorarsa cevap vereyim kendisine

Adıgüzel: Hımm ne kadarlık olduğuna bağlı. Sen şimdilik gel bir ön görüşme yapalım ona göre

Mali Müşavir: Peki müdürüm...

Adıgüzel: Ama gelirken sen boş gelme, anlasana ya boş gelme işte dolu gel dedik.

Mali Müşavir: Ya sana, peki müdürüm saygılar.

HÜRRİYET