PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyet'te bir ilk haber


MetinCeylan
07-19-2008, 18:55
http://www.internethaber.com/images/news/67347.jpg
Cumhuriyet'te bir ilk haber
19 Temmuz 2008 Cumartesi 08:55
Cumhuriyet gazetesi ilk kez böylesi bir haberi gördü. Gazete binasına atılan bombalara çok farklı yaklaştılar.


Cumhuriyet gazetesi dün gazeteye atılanlarla, Ergenekon soruşturmasında ele geçen bombalar arasındaki bağlantıyı haber yaptı.

Gazetenin, bombalar arasında bir ilişki bulunup bulunmadığını sorması üzerine Bomba Bilgi Merkezi'nce hazırlanan raporda, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 bomba, Muzaffer Tekin'in işyerinde ve Eskişehir'de Fikret Emek'in annesinin evinde bulunan MKE yapımı bombalar ile Necip Hablemitoğlu suikastının azmettiricisi olduğu ileri sürülen İbrahim Çiftçi'nin öldürüldüğü bombaların, Cumhuriyet'e atılanlarla aynı model olduğu belirtiliyor. Bombalardan bazılarının kafile ve stok numaraları, mühimmat modelleri, hatta üretildiği tarihler bile aynı.

Gazetenin haberinde şu ifade yer aldı:

"Ümraniye'deki bombalarla gazetemize yönelik saldırıda kullanılan ve Necip Hablemitoğlu cinayetinin azmettiricisi olduğu ileri sürülen İbrahim Çiftçi'nin öldürüldüğü bombalar aynı model çıkmıştı. Emekli binbaşı Fikret Emek'in annesinin evinde bulunanlarla gazetemize atılan ilk bombanın da kafile ve stok numarası aynıydı.
kaynak
AA