PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Savcıdan malzeme davası


kelebek35
07-16-2008, 09:42
Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Ergenekon sanıkları arasında yer alan emekli Binbaşı Fikret Emek hakkında "askeri malzemeyi saklamak", emekli Astsubay Oktay Yıldırım'a da "askeri malzemeyi zimmetine geçirmek" suçlarından dava açtı.
Ergenekon iddianamesinin mahkemeye gönderilmesinin ardından yeni davalar da gündeme geldi. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Ümraniye'deki gecekondusunda 27 el bombası bulunan emekli Astsubay Oktay Yıldırım hakkında "askeri malzemeyi zimmetine geçirmek" suçundan dava açtı.

İkisi de cezaevinde

Annesinin Eskişehir'deki evini askeri cephanelik gibi kullanan emekli Binbaşı Fikret Emek ise, "askeri malzemeyi saklamak" suçundan askeri hakim karşısına çıkacak. Her iki sanık da Ergenekon davası dışında askeri malzemelerle ilgili olarak yargılanacak. Yıldırım ve Emek, Ergenekon Terör Örgütü'ne üye oldukları iddiasıyla hala tutuklu bulunuyorlar.

Tam bir cephanelik

Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırısının ardından İstanbul'da yapılan sorgusunda ismini verdiği emekli Binbaşı Fikret Emek'in, annesinin Eskişehir'deki evini tam bir cephanelik gibi kullandığı ortaya çıkmıştı.

Evde şunlar bulunmuştu: “11 kilogram C-3 tipi plastik patlayıcı, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 adet Kalaşnikof, 1 adet av tüfeği, M- 16 mermileri, 10 adet MKE yapımı el bombası, 2 adet MKE yapımı olmayan el bombası, gaz bombası, sis bombaları, 210'ar gramlık 12 TNT düzeneği, 6 adet yarımşar kiloluk TNT kalıbı, 1 adet 1.5 kilogramlık TNT kalıbı, 1 kilogramlık tahrip kalıbı, naylon torbada ateşleme mühimmatı, 1 adet patlayıcılı imha kiti, normal tipte kapsül, infilak kapsülleri, patlayıcı düzenekleri hazırlamada kullanılan saniyeli fitiller ile infilak fitilleri.”

Eylemlerin adamı

Ergenekon soruşturmasının fitilini ateşleyen Yıldırım'ın Ümraniye'deki gecekondusunda ise, 27 adet el bombası, bomba yapımında kullanılan TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirilmişti. Yıldırım,yazarlar Orhan Pamuk, Elif Şafak ve Perihan Mağden gibi aydınların yargılandıkları davalarda yapılan protesto eylemleriyle kendini tanıtmıştı. Kuvva-i Milliye Derneği'nin kurucularından olan Yıldırım, Danıştay saldırısında adı geçen ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de en samimi arkadaşı.

GENELKURMAY’A BOMBA PLANI

Evinde cephanelikle yakalanan Binbaşı Fikret Emek'in el konulan bilgisayarında Genelkurmay'ı bombalama planı çıkmıştı. Emek'in bilgisayarından çıkan "Hedef Kartı" adlı belgeye göre, Genelkurmay binasının önünde yer alan tüp üst geçidin bombalanması için Ergenekoncular plan yapmıştı.

bugün