PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Söz mahkemenin


kelebek35
07-15-2008, 10:01
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin, 13 ay önce başlayan Ergenekon soruşturmasıyla ilgili iddianamenin tamamlandığını açıkladı. UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyada, Danıştay saldırı- sı da var. Mahkeme 15 gün içinde davanın kabulü veya reddi yönünde karar verecek. Ardından duruşma günü tespit edilecek
Ümraniye'de 27 el bombası ve TNT kalıplarının ele geçirilmesi üzerine 13 ay önce başlayan Ergenekon soruşturması dün davaya dönüştü. İstanbul Adliyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, iddianamenin tamamlanarak mahkemeye sunulduğunu açıkladı. 441 klasör ve 2 bin 455 sayfadan oluşan iddianamedeki sanık listesinde 48'i tutuklu, 86 kişi var. Zanlılara isnat edilen suçlar ise tüyler ürpertici nitelikte: "Silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, yardım etmek, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak, hükümete karşı halkı silahlı isyana tahrik, patlayıcı madde bulundurmak, atmak ve bu suçları azmettirmek, Danıştay saldırısına ve Cumhuriyet Gazetesi'ne patlayıcı madde atmak suçlarına azmettirmek, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, kişisel verileri kaydetmek, askeri itaatsizliğe teşvik, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik."

Başsavcı Engin, iddianamenin yetkili cumhuriyet başsavcı vekili tarafından onaylandıktan sonra UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tevzi edildiğini bildirdi. İddianameyi inceleyecek olan mahkeme, 15 gün içinde davanın kabulü veya reddi yönünde karar verecek. Sanıklar şahsî eylemlerine uyan suçlardan yargılanırken, örgüt yöneticileri işlenen bütün suçlardan hakim karşısına çıkacak. Türk Ceza Kanunu'nun 220/5. maddesi, 'örgüt yöneticileri örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır' hükmünü içeriyor. Örgütün lideri, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 164 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak. İnfaz Yasası'na göre en fazla 36 yıl hapis yatacak.

zaman