PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ‘Böyle şeyler Türkiye’de olmaz’


kelebek35
07-12-2008, 11:20
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye'de hiçbir zaman dini referanslı bir terörün, şiddetin kök salmasının, taban ve destek bulmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Bardakoğlu, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polise yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruları yanıtladı.

Bu son olay da dahil, ülkenin birliğine, dirliğine kasteden her olayın, her sağduyulu insan gibi kendisini de üzdüğünü dile getiren Bardakoğlu, bunun çaresinin, ''birliği, dirliği, beraberliği ve insanların birbirine olan sevgisini yitirmemesi ve daha çok kenetlenmesi olduğunu'' vurguladı.

Bardakoğlu, Türk insanının İslam dinini hiçbir zaman herhangi bir şiddetin, yanlış ve olumsuz davranışın kaynağı ve destekçisi olarak asla görmeyeceğini ifade ederek, İslam dininin her zaman barışın, birliğin, dirliğin kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye'de hiçbir zaman dini referanslı bir terörün, şiddetin kök salması, taban ve destek bulmasının mümkün olmadığını ifade eden Bardakoğlu, ''Bu tarihimizi, insanımızı tanımamak demektir. İnsanımızın sağduyusuna güvendiğim, geleneğini de bildiğim için, inanıyorum ki bunlar çok münferit olaylar olarak kalacaktır. Allah güvenlik güçlerine, ordumuza, polisimize her türlü zor şartlarda görev yapan insanımıza yardım etsin. Biz, bu şeyleri aşarız'' diye konuştu.

(AA)