PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanal D düşüyor ATV çıkıyor


MetinCeylan
07-08-2008, 13:12
http://www.internethaber.com/images/news/66602.jpg
Kanal D düşüyor ATV çıkıyor
08 Temmuz 2008 Salı 12:52
İki flaş olay medyaya yaradı. Ana haberler zirve yaptı. Ama çarpıcı bir nokta var. Kanal D düşüyor, ATV çıkıyor. Nedeni de değişimde gizli...


Kapatma davası ile Ergenekon soruşturması ülkeyi gerdi, insanrlarımızı tedirgin etti ama medyamıza çok yaradı. Mesela Taraf ve Cumhuriyet gazeteleri tiraj aldı. Tv anahaber bültenleri de en çok izlenen programlar sıralamasında 1 numaraya kadar yükseldi.

Normalde yaz ayları gelince reytingler düşer, tüm kanallar dizi tekrarlarıyla yazı geçirir, enkırmen takımı tatile çıkardı. Ama Bu kez öyle olmadı. Gündem izin vermedi.

Gündemin yoğun olması haber reytinglerini yükseltti yükseltmesine ama bazı anahaber bültenlerini de düşürdü. Kim neden düştü kim neden yükseldi? Bu sorunun yanıtını www.gazeteciler.com (http://www.gazeteciler.com/) sitesindeki çarpıcı bir analiz ortaya koyuyor...

Son dönemde ATV Haber yükselirken Kanal D haber düşüşe geçti.
Mehmet Barlas ile abartılı düşen ATV anahaber reytingleri şimdi hızla yükseliyor. Bazen ilk yüzde 1 oluyorlar.
Bunun iki nedeni var.

1-Kanal D, Star ve Show anahaber yayın saatini 19.30'a alınca ATV yanlız kaldı.19.00-19.30 arası haber seyircisini topladı.

2-ATV haberin dili ve tavrı değişti. Metinler agresif bir dille yazılıyor, olaylar karşısında net bir şekilde tavır alınıyor. Kavgacı üslüp ise iyi reyting alıyor.

Kanal D niye düşüyor?
Peki 2 yıldır (özellikle de ab katogorisinde) birinciliği kimseye kaptırmayan Kanal D Anahaber bültenine ne oldu ?.

1-Sıcak gündem tarafsız kalana reyting getirmiyor. Birand liberal bir isim kuşkusuz. Ancak kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasında biraz da Doğan gurubunun etkisiyle tarafsız kaldı. Hatta zaman zaman iktidara sert eleştiriler getirdi.

2-Geçtiğimiz yıl pek tutan , uzun uzun yapılan Ankara temsilcisi ve muhabir bağlantıları ile derin analizler tempoyu düşürdü. Rakiplerinin bol efektli, karamizah yüklü ekran yazıları ve agresif montajlanmış bantları karşısında seyirci kaybetti.

Görülen o ki bu yıl anahaber bülteni liginin zirvesi için Star anahaber ile ATV anahaber yarışacaklar.

AA