PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google eşeğe ters bindi


MetinCeylan
07-08-2008, 13:09
http://www.internethaber.com/images/news/66603.jpg
Google eşeğe ters bindi
08 Temmuz 2008 Salı 13:00
Google, Kırkpınar güreşlerinin simgeleyen figürün ardından bu kez de Nasrettin Hoca'yı doodle olarak seçti.


Dünyanın en ünlü arama motorlarından Google'ın Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, Google'ın açılış sayfasına zaman zaman işlenen Türk kültürünü temsil eden figürlerin bir anlamda Google'ın Türkiye pazarına verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Google'ın kurucuları tarafından ilk kez yaratılan ve Doodle (özel logo) olarak nitelendirilen bu özel tasarımlı logolarda, tüm ülkeler için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer verilerek dikkat çekilmesinin amaçlandığını belirten Mustafa İçil, internet kullanıcılarının bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebildiğini anlattı. Google'ın zaman zaman kullanacağı özel logoları, kullanıcılarına da tasarlattığını belirten İçil, şöyle konuştu:
''Google, Türkiye ana sayfasında da Türk internet kullanıcıları için önemli ve özel günlerde 'Doodle'lara yer veriyor. 29 Ekim, 23 Nisan gibi özel günler için hazırlanan 'doodle'lar 'www.google.com.tr' ana sayfasında yayınlandı. Ayrıca Google Türkiye bu yıl 23 Nisan Bayramı'nda bir ilke imza atarak, 23 Nisan özel logosunu Türk internet kullanıcılarının tasarlaması amacıyla yarışma başlattı. Birinci seçilen çalışma, 23 Nisanda Google Türkiye ana sayfasında yayınlandı.''

''GOOGLE, TÜRKİYE'YE JEST YAPMAYA DEVAM EDECEK''
Türk insanı için özel anlamları olan günlerde Google'ın jest yapmaya devam edeceğini bildiren İçil, ''Bu Doodle'ı 'google.com.tr'de yayınlamamızın sebebi Türk internet kullanıcılarını Google Doodle özel logolarına gösterdikleri inanılmaz ve sürekli ilgidir'' dedi.

İçil, 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlanan özel logonun ardından Türk güldürü edebiyatı tarihinde önemli yeri olan Nasreddin Hoca'yı anmak için düzenlenen 49. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri figürünün de çok beğenildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin geleneksel kültürü içinde yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Nasreddin Hoca gibi önemli Türk kültür ögeleri için hazırlanan özel logolar, Google'ın Türkiye pazarına verdiği önemin ve bağlılığının bir göstergesidir ve umarım tüm kullanıcılarımızın beğenisini kazanır'' diye konuştu.



Haber Kaynağı: http://www.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

kAcAhK
07-08-2008, 18:49
hehe güzel yakışmış thanks...