PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şıpır şıpır ter dökeceğiz


MetinCeylan
07-07-2008, 15:25
http://www.internethaber.com/images/news/65956.jpg
Şıpır şıpır ter dökeceğiz
07 Temmuz 2008 Pazartesi 15:21
Bugünkü havadan şikayetçiyseniz asıl yarını görün. Temmuz ayının en sıcak günü yaşanacak. Anadolu da kavrulacak.


Marmara’da yarın hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçerken, İstanbul’da sıcaklık gölgede 34 dereceye çıkacak. Ankara ise 36 dereceyi görüyor.

Yeni gelen sıcak hava dalgası Marmara ve Ege’de etkisini hissettirmeye başladı. Türkiye genelinde bu hafta geçtiğimiz haftalara göre sıcaklıklar 3 ila 5 derece daha yükselecek.

İstanbul’un temmuz ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 28.5 derece, yarın ise sıcaklığın gölgede 34 dereceye çıkması bekleniyor. İstanbul, http://www.internethaber.com/images/other/0.20080707152130.jpgMarmara geneli ve Kuzey Ege’de rüzgar da zayıflayacağından bu bölgelerde yaşayanlar rüzgarın serinleteci etkisinden faydalanamayacak. Hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek.

HAFTA ORTASI ANADOLU YANACAK

İç Anadolu sıcak hava dalgasından çarşamba ve perşembe günü etkilenecek. Ankara’nın temmuz ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 30 derece ama bugünlerde sıcaklık 35-36 dereceye kadar çıkacak.

Güneydoğu’da da sıcaklık 40 dereceyi geçebilecek. Akdeniz zaten yüksek nem oranından dolayı çok bunaltıcı. Perşembe günü Marmara’da sıcaklık da yeniden düşüş olacak ve rüzgarlar sertleşecek. Sıcaklıklar hafta sonu da ortalamaların üzerinde olacak.

Yüksek sıcaklıkta aşırı terlemeden, yağlı yiyeceklerden ve alkollü içeceklerden kaçınılmalı, bol sıvı tüketilmeli. Aşırı sıcaklardan terledikçe duş alarak ve öğle saatlerinde güneşinin altına çıkmayarak korunulabilinir.
AA