PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dink cinayeti artık açık!


MetinCeylan
07-06-2008, 19:22
http://www.internethaber.com/images/news/26878.jpg
Dink cinayeti artık açık!
06 Temmuz 2008 Pazar 18:27
Hrant Dink cinayetinin yarınki duruşması basına açık olacak.


Hrant Dink cinayetinin yarınki duruşması basına ve izleyicilere açık olarak yapılacak. Hrant Dink'in katil zanlısı 18 yaşını doldurduğu için basın mensupları ve izleyiciler duruşma salonuna alınacak.

Yarın yapılacak duruşmada sanıkların mahkemedeki ifadeleri haber olarak yayınlanabilecek.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, sanık Ogün Samast 18 yaşından küçük olduğu için "kapalı duruşma" olarak görülüyordu.

Hrant Dink cinayeti davasında 18 sanık yargılanıyor. Sanık Ogün Samast'ın toplam 42 yıla kadar hapsi isteniyor.

Davanın geçmişi

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu yargılanan Yasin Hayal'in eniştesi C.İ.'nin, Hayal'in, Dink'i öldürme planı yaptığı, bu amacıyla silah temin etmesi için kendisine para verdiği, bu durumu tanıdığı jandarma istihbarat görevlilerine bildirdiği iddia edilmişti.

Müfettiş raporlarında, C.İ.'nin bilgi verdiği görevlilerin Jandarma Astsubay O.Ş. ile Uzman Çavuş V.Ş. olduğu öne sürülmüş, Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu'ndan, bu iki görevli hakkında, "Dink'in öldürüleceğini haber almalarına rağmen görevlerinin gereğini yerine getirmedikleri" gerekçesiyle soruşturma izni istenmişti.

İl İdare Kurulu'nun soruşturma izni vermesi üzerine, O.Ş. ile V.Ş. hakkında, görevi ihmal suçundan, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Dink suikastı

Agos Gazetesi'nin Ermeni asıllı Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de İstanbul Şişli'deki Halaskargazi caddesinde bulunan gazete binasının girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

17 yaşındaki katil zanlısı O.S., 20 Ocak'ta Samsun Otogarı'nda yakalanmıştı.
kaynak:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=147920&interstitial=true