PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mustafa Balbay yaralı çıktı!


kayısıkentli
07-05-2008, 19:57
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınıp, serbest bırakılan Balbay konuştu. "Yaralıyım" diye başladı ve bakın neler söyledi?
İNTERNETHABER

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay çıkışta arabasına binmedi. Gazeteci arkadaşlarının yanına yürüyerek onlara kısa bir açıklama yaptı. Konuşmasından heyecanlı olduğu anlaşılıyordu. "Ben Uğur Mumcu'nin köşesinde yazıyorum. Onlar terörden öldü. Ben terör zanlısıyım. Terör beni yaraladı" diye konuştu
Balbay şunları söyledi:
400 SAYFA KİTAP OKUDUM
İçerideyken, eşimi, çocuklarımı, okurlarımı dinleyenlerimi ve izleyenlerimi çok özledim ama canım sıkkın değildi. 400 sayfa kitap okudum. Polis arkadaşlar bana kitap getirdiler

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ORTAK PAYDAMIZ
Yargı makamı önüne gelen her şeyi ciddiyetle izliyor. İçeride gazeteleri çok az izledim ancak hukukun üstünlüğü hepimizin ortak paydası. Bana sorulan sorular da gazeteciliğimle ilgiliydi.

HAYAT BANA İYİ DAVRANMADI
Gazeteci haberin konusu olmamalı ama hayat bana çok iyi davranmadı. Söylediklerim haber konusu olsun istiyordum ama bazen de yaşadıklarım haber konusu oldu.

TERÖR YARALISIYIM
Mutluyum ama terör yaralıyım... Ahmet Taner Kışlalı gazetede oda komşumdu. Uğur Mumcu'nun köşesinde yazıyorum. Hukukun üstünlüğünü onlardan öğrendim. "Nereden gelirse gelsin terörün hepsi kötüdür" diye Uğur Mumcu'dan öğrendim. Onlar terörden öldü ama ben terör zanlısı oldum. Terör beni yaraladı. İçimdeki yara bu.

BAŞKA HİÇBİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTEMİYORUM

Gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum ve bu ülke için hiçbir yerde yaşamak istemeyen bir gazeteci olarak hepinizi selamlıyorum.

EĞER YETİŞİRSE YARINA YAZACAĞIM
Şimdi gazeteye gidiyorum. Eğer yetişebilirse okuyucularım yarın yazımı okuyabilirler... .


http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=147851

kayısıkentli
07-05-2008, 19:58
Beşiktaş adliyesi hareketlendi. Mustafa Balbay sorguda. İki paşa tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkedildi.
''Ergenekon Soruşturması'' çerçevesinde adliyeye sevk edilen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Halkı isyana teşvik etmek

Savcının iki paşayı "halkı isyana teşvik etmek" ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmasını istediği belirtiliyor.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Tolon ve Eruygur, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi. Eruygur'un, gözaltı süresi dolduğu için savcılık sorgusu tamamlanamadı.

3 kişi serbest, 3 kişi tutuklandı

Sabah saatlerinde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 6 kişiden üçü serbest bırakıldı, üçü tutuklandı. Emekli Tümamiral İlker Güven, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Durmuş Ali Özoğlu mahkemece serbest bırakıldı. Osman Gürbüz, Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aygün Metris cezaevinde http://www.internethaber.com/images/other/uu.20080705172806.jpg

Soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemeye sevkedilen ATO Başkanı Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, ADD Kadıköy eski başkanı Birol Başaran ve İbrahim Özcan ise tutuklandı. Tutuklular Metris Cezaevi'ne konuldu.

Mütercimler ve Türkkan serbest

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yazar Erol Mütercimler ve Türkiye Gençlik Birliği kurucu genel başkanı Adnan Türkkan serbest bırakıldı.

Tutuklu sayısı 56'e yükseldi

Soruşturma çerçevesinde son olarak gözaltına alınan 21 kişiden 3 Temmuz perşembe günü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkartılan 6 kişiden Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklanmıştı.

Serbest bırakılanlar

Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Muhammet Murat Avar ve Hamza Demir mahkemeden salıverilmişti.

Bu kişiler dışında dün adliyeye getirilen ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan ve Birol Başaran tutuklanmış; Prof Dr. Ercüment Ovalı ise kefaletle serbest bırakılmıştı.

Osman Gürbüz, Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın'ın tutuklanmasıyla birlikte son operasyonda sayı 8'e yükseldi. Böylece Ergenekon soruşturmasında, cezaevinde bulunanların sayısı 56 yükseldi.

İddianame gecikecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni gözaltılar nedeniyle Ergenekon iddianamesinin gecikeceğini açıkladı

Haber Kaynağı: http://www.internethaber.com/images/news_source/3.jpg