PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İran petrolde açık oynuyor


MetinCeylan
06-29-2008, 01:40
http://www.internethaber.com/images/news/27616.jpg
İran petrolde açık oynuyor
29 Haziran 2008 Pazar 00:24
ABD ve İsrail'e karşı sert söylemleri ile dikkati çeken İran yönetimi, kendi topraklarına muhtemel bir saldırı halinde Basra'da petrol akışını keseceğini açıkladı.


İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, Cem-i Cem gazetesine verdiği mülakatta, "Bir ülke askeri tehdit durumuyla karşı karşıyaysa mümkün olan tüm seçeneklerini kullanır.

Böyle bir durumda, İran da Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda kontrolü yoğunlaştıracak. Bunun anlayışla karşılanması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Komşu ülkeleri de İran'a karşı herhangi bir askeri saldırı planında bulunmamaları konusunda uyaran Caferi, İran'ın nükleer programını askıya almamasından dolayı ABD ve İsrail'in İran'ın Natanz nükleer santraline saldırabileceklerini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad daha önceki birçok açıklamasında, muhtemel saldırılara karşı İran'ın tüm kozlarını kullanacağını vurgulamıştı.

ölgesel petrol ihracatının önemli bir kısmı Basra Körfezi üzerinden sağlanıyor. İran'ın petrol akışını durdurması halinde, bunun küresel bir petrol krizine yol açabileceği ifade ediliyor.

DeviL_MasteR
06-29-2008, 22:32
tşk..

tomqoliq
06-30-2008, 15:17
saolasn :)