PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vicdansızlar türbe soydu


MetinCeylan
06-23-2008, 18:12
http://www.internethaber.com/images/news/19778.jpg
Vicdansızlar türbe soydu
23 Haziran 2008 Pazartesi 16:11
Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi soyuldu. Hırsızlar kısa sürede yakalanırken polis çalınan çinilerin peşine düştü.


İstanbul'un en büyük türbesi sayılan Eminönü'ndeki Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi'nden çini çalınmasına ilişkin, türbenin bekçiliğini yapan bir kişinin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli adliyeye gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Eminönü'ndeki Yeni Cami Külliyesi'nin bir bölümünü oluşturan Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi'nden çalınan çinilerin Fatih'teki bir depoda bulunduğu tespit edildi.

Depodaki aramada, 17. yüzyıla ait 27 çini karo ele geçirilirken, İstanbul ve Batman'da yapılan operasyonlarda konuya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

Piyasa değerinin 500 bin YTL olduğu bildirilen çinilerin çalınması suçuna karışan şüpheliler arasında, türbede bekçilik yapan bir kişinin de olduğu belirtildi.

Yaklaşık 1 yıl önceki hırsızlığa ilişkin gözaltına alınan 4 kişi, şubedeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.


-HATİCE TURHAN VALİDE SULTAN TÜRBESİ-


Eminönü'nde, Sirkeci'ye giden yol üzerinde bulunan ve inşaatı 1663 yılında bitirilen Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi, İstanbul'un en büyük türbesi sayılıyor.

Kütlesi orta boyda bir cami gibi görünen türbe, aslen bir Rus olan ve Kösem Sultan'a armağan olarak saraya getirilen Hatice Turhan adına yaptırıldı.

Türbenin içinde çoğu sultan ve şehzadelere ait 44 sandukanın yanı sıra Osmanlı padişahlarından 4. Mehmet, 2. Mustafa, 2. Ahmet, 1. Mahmut, 3. Osman ve 5. Murat'ın mezarları da bulunuyor.



Haber Kaynağı: http://www.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

tomqoliq
06-23-2008, 20:12
saolasn :)