PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin otosuna izin çıktı !


*fanii*
11-26-2007, 18:20
http://image.haber3.com/haber/128916.jpg


Chery, tüm testlerden başarıyla geçti. Ve Çin otosuna izin çıktı..

ODD Başkanı Yüksel Mermer'in distribütörlüğünde Türkiye'ye gelmesi beklenen Chery'ye onay çıktı. Başkan Mermer: "Bu otomobiller tüm testleri başarıyla geçti. İlk etapta 2-3 model getireceğiz. Sonraki hedefimiz ise Türkiye'de üretim"

OTOMOTİV Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Mermer, tüm testleri başarıyla geçen Chery marka otomobilleri önümüzdeki ayın sonlarında satışa sunacaklarını söyledi. Çinli otomobillerle ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldığını belirten Yüksel Mermer, Tercüman'a konuştu. Bilinenin aksine Çin sadece kalitesiz üretim yapmadığını ifade eden Mermer, "Dünyanın en büyük markaları Çin'de üretim yapıyor. Çin otomotiv sektöründe söz sahibi olan bir ülke. Mercedes, BMW, Audi, Chevrolet, Toyota, Ford, Volkswagen, Honda, Volvo gibi otomobil sektörünün lokomotif oyuncuları da Çin'de üretim yapıyor." dedi.

Çin'in diğer sektörülerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de büyük bir atılım yaptığını, 3 yıl öncesinden gidip yerinde gördüklerini belirten Başkan Mermer, şunları söyledi:

Güvenlik kuşkumuz yok

"Hakikaten kalite yönünden hoşumuza gitti. Türkiye'ye ithalatın başladığı ilk senelerde otomobil ithalatıyla da ilgili çeşitli tenkitler gelmişti. Ne güzel olmuş ki o zaman ithalat başlamış. Şimdi onun sayesinde otomobil sektörü ihracatın lokomotifi durumunda. Çin, otomobil üretim ve satışında şu anda dünyanın üçüncü sırasında. 2010 yılında dünyada bir numaraya oturmayı hedefliyorlar. Sadece otomobilde değil, her konuda çıkışta. Fabrikalar çok modern. Euro 4 normlarına uygun motorlar kullanıyorlar.

Altyapıları, tesisatları çok kuvvetli. Çin'de imal edilen bir mal eğer dünya standartlarına, kalitesine uygun değilse ihracat izni verilmiyor. AB'nin standartlarına uymazsa getiremezsiniz. AB standartlarına uymayanları ne biz getiririz, ne de izin verirler. İzin alan ilk Çin markası Chery! Chery araçlarının testleri VCA, TÜV ve RDW gibi Avrupa Birliği'nin resmi kuruluşları tarafından yapılmış ve onaylanmıştır. Bu nedenle güvenlikleriyle ilgili hiçbir kuşkumuz olamaz."

Fiat'a motor satıyor

Chery fabrikalarının neredeyse bütün makineleri Alman yapımı olduğunu belirten Yüksel Mermer, "Teknoloji Alman teknolojisi. Üst düzey yöneticilerin çoğu 10-15 sene Almanya, Amerika gibi ülkelerin otomobil fabrikalarında çalışmış, yetişmiş insanlar. Modellerin birçoğunda İtalyan imzası var. Chery markası ile şu anda 58 ülkeye satış yapılıyor. Fabrikanın kapasitesi 1 milyon adet. Bildiğiniz üzere Chery dünyaca ünlü otomotiv firması Fiat'a motor satıyor." diye konuştu.

Alfa Romeo'yu üretecek

ODD Başkanı Yüksel Mermer şöyle devam etti: "Ayrıca Fiat Grubu ve Chery arasında imzalanan diğer bir anlaşmaya göre ise, 2009 yılından itibaren Alfa Romeo sedan Çin'de Chery tarafından üretilecek. Yine Amerikan otomotiv devlerinden Chrysler ile yapılan anlaşmaya göre Chery'nin üreteceği küçük ve alt-orta sınıf otomobiller Amerika'da Chrysler adı altında satışa sunulacak. Amerikalılar herhalde sıradan bir alıcı değil, bizden çok daha seçici ve tutucular. Araçlar iyi değilse Amerikalılar neden alsın? Motorları iyi değilse İtalyanlar neden alsın? Otomobil sektörü oyuncak gibi değil ki. Belli standartları var."

Yatırım sözü aldık

TÜRKİYE'DE üretimle ilgili olarak da Başkan Mermer, şunları söyledi: "Şu anda aralık sonu-ocak ayı başı itibarıyla 2 model getireceğiz. Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa sunulacak. Bunlardan biri B segmentine hitap edecek olan otomobil, diğeri ise 4x4. 3. model de hemen sonrasında gelecek. Fakat Çin'in en kaliteli markası Chery'yle ilgili başka planlarımız da var. Yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki dönem için Türkiye'de yatırım sözünü de aldık. Bekleyip göreceğiz."


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=307596)