PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yapı kredi"Bankacılık Akademisİ" Kuruyor


tomqoliq
06-15-2008, 17:18
Yapı Kredi, 2007 Yılında Şubeleşme Atağı ile Başlayan Büyüme Stratejisine Uygun Kaliteli İnsan Kaynağı İhtiyacını Karşılamak Üzere Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'ni Kuruyor.

Yapı Kredi, 2007 yılında şubeleşme atağı ile başlayan büyüme stratejisine uygun kaliteli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'ni kuruyor.

Yapı Kredi, finans sektörünün "en iyi insan kaynağını yetiştiren lider gelişim merkezi" olma vizyonu çerçevesinde eğitim ve gelişim faaliyetlerini Yapı Kredi Bankacılık Akademisi ile yeniden yapılandırdı. Avrupa'nın önde gelen en iyi iki Business Okulu olan IMD ve Insead ile işbirliği yapan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi kapsamında çalışanlar, her iki kurumun gelişim aktivitelerine katılabilecek. 2009 yılının ilk çeyreğinde kapılarını açması planlanan akademide mevcut çalışanların yanı sıra Yapı Kredi'ye yeni katılan çalışanların eğitim alması da amaçlanıyor. Haftada 2 bine yakın çalışana daha modern olanaklar sunmak amacıyla inşaatına 5 milyon euro yatırım yapılarak Gebze'de kurulan merkez, yepyeni bir anlayışla projelendirildi.

Türkiye'den de özel ve kamu üniversiteleri ile ortak sertifika programları gerçekleştirecek olan akademi, aynı zamanda Yapı Kredi'nin ortağı UniCredit bünyesinde kurulmuş olan ve gruba yönelik yönetim gelişim programları gerçekleştiren UniManagement ile de ortak çalışmalar gerçekleştirecek. Özellikle orta ve üst kademe yöneticilerin grubun ortak hedefleri paralelinde hazırlanacak eğitim programlarına katılımı sağlanacak. Bu işbirliği Koç Grubu organizasyonu olan Koçakademi ile de devam edecek. Akademide aynı zamanda, dünyada çalışan gelişimi alanındaki en önemli trendlerden biri olan "eğitmen liderler" konsepti uygulamaya geçirilecek. Kurumun üst yönetiminde yer alan yöneticilerin hem kendi deneyimlerini hem de kurumsal stratejileri ve vizyonu paylaşma fırsatı bulacağı eğitimler, şirket çalışanlarının gelişimindeki önemli araçlardan biri olacak.

Bankacılık Akademisi, 4 odak alanı olan bankacılık, kişisel gelişim, liderlik ve sosyal sorumluluk konularındaki gelişim faaliyetleri ile bütünsel anlamda donanımlı bankacılar yetiştirmeyi, çalışanlarını yüksek performanslı bir takımın parçası haline getirmeyi hedefliyor. Lider bankacıların yalnızca bankacılık alanında değil, kişisel yetkinlikler, liderlik vizyonu ve toplumsal duyarlılık anlamında da güçlü kişiler olması amacıyla hareket ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yapı Kredi İnsan Kaynakları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, 2008 yılı içinde açılan şube sayısını 160'a ulaştırmayı planladıklarını belirterek, "Ekibimize yüksek potansiyelli yeni çalışanları da dahil ederek yıl sonunda 18 bin kişiye ulaşacağız. Bu hızlı büyümeye paralel kişi başı 7 gün 49 saat olan eğitim ortalamasına, yenilikçi yöntemler ve yatırımlarla farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyoruz. Lider bir kurum olmanın yolunun insan kaynağından geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden bankacılık akademisini hayata geçirmek için büyük bir özveri ile çalışıyoruz" dedi.

12 bin metrekarelik bir alanda 40 derslik ve konferans salonundan oluşan akademi, günde bin 500 kişiye eğitim verebilecek kapasiteye sahip.