PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kia Sportage’da arkadaki yolculara DVD ve TV keyfi


tomqoliq
06-14-2008, 15:51
Güney Koreli Kia’nın Sportage modeli son iki yıldır segmentinin en çok satan 4X4 modeli olarak büyük bir başarıya imza attı. Binek bir otomobilin konforunu 4X4 performansıyla buluşturan Kia Sportage’ın dikkat çeken bir başka özelliği ise yolcularına DVD ve TV keyfi yaşatıyor olması. Sportage, ’Sports’ (spor) ve ’Portage’ (taşıma, nakliye) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.Sportage ilk kez 1993’de tanıtılmış ve Kia’nın en çok satan ürünü olarak popüler olmuştu. Kore pazarında 95 bin adet olarak gerçekleşen satışlar, ihracat pazarlarında 464 bin adete kadar yükselmiş ve toplam 559 bin adete ulaşmıştı. O dönemde Sportage isminin yakaladığı başarı, yeni modelin de ’SUV Sportage’ olarak lanse edilmesinde etkili oldu.


Sportage’da sürücü ve yolcu kafalıklarında entegre DVD oynatıcı ve ekranı standart aksesuar olarak sunuluyor. Böylece Kia Sorento’da olduğu gibi Sportage’da da TV/DVD oynatıcı, radyo CD-MP3 Çalar, 6.5 inç dokunmatik LCD ekran, entegre bluetoothlu telefon kiti, navigasyon sistemi, sürücü ve yolcu kafalıklarında bulunan monitörlerden oluşan Mobil Multimedya kiti yer alıyor.


Multimedya ünitesine entegre GPS navigasyon sistemi sayesinde Sportage kullanıcıları kaybolmadan, adres aramadan diledikleri yere kolayca ulaşabiliyor, entegre Bluetooth özelikli telefon kiti sayesinde ’hands-free’ (eller-serbest) görüşme yapabiliyor, ön koltukta oturan yolcu müzik keyfi yaşayabiliyor ve arka koltuktaki yolcular da özellikle uzun yolculuklarda keyiflerince DVD ya da TV seyredebiliyorlar.


4 İLERİ TIPTRONIC ŞANZIMAN


Sportage Türkiye’ye sadece 2.0 litrelik dizel motorla ithal ediliyor. Sportage’da görev yapan 2.0 litre CRDI Common Rail dizel motor 4000 d/d 112 beygir güç üretiyor. Maksimum hızı 162 kilometre olan araç 0’dan 100 kilometreye 16.1 saniyede ulaşıyor. Aracın durma mesafesi ise 100 kilometre hızda soğuk havada 40.5 metreyi bulurken, sıcak havada ise 41.1 metreye yükseliyor. Şehir içinde 10.1 litre yakıt tüketen Sportage’ın şehir dışındaki yakıt tüketimi 6.7, ortalama yakıt tüketimi ise 8 litre. Sportage, tek tuşla sürekli otomatik dört tekerlekten çekiş sistemi ve diferansiyel kilit sistemine ek olarak 4 ileri Tiptronic şanzıman seçeneğiyle satışa sunuluyor.


Uzunluğu 4350 milimetre olan aracın genişliği 1800 milimetre yüksekliği ise 1730 milimetre Arazi şartları düşünülerek aracın yerden yüksekliği ise 195 milimetre olarak belirlenmiş. Sportage’ın koltuklar dik konumdayken bagaj hacmi 667 litreyken, koltuklar yatırıldığında bagaj hacmi 1886.5 litreye kadar yükseliyor.

MetinCeylan
06-14-2008, 15:54
eline saglık:)