PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit olacagı icine dogmustu


MetinCeylan
06-13-2008, 13:59
http://www.halkgazetesi.com.tr/images/news/11346.jpg Dağlıca kartalı Hasan Çavuş Keritepe'de şehit düştü

Dağlıca baskınından sağ kurtulan Samsunlu çavuş Hasan Tarkan, terhisine 2 ay kala Hakkari Keritepe'de mayına basarak şehit oldu. Tarkan'ın ailesine "Sağ dönmem, şehit olacağım" dediği öğrenildi



Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Keritepe mevkiinde arazi arama tarama faaliyetinde bulunan Dağlıca 3. Motorize Piyade Taburu'nda görevli 21 yaşındaki Samsunlu Hasan Tarkan, PKK terör örgütüne mensup teröristlerce döşenen mayına basması sonucu önceki gün saat 16.30 sıralarında şehit oldu. Geçen yıl Mayıs ayında 1987/2 tertip olarak askere giden Hasan Tarkan'ın Ağustos ayında terhis olacağı belirtildi.



'SAĞ GELMEM' DEMİŞTİ
27 Ekim 2007 tarihinde yaşanan Dağlıca baskınından sağ kurtulan Hasan Tarkan'ın yine aynı bölgede Keritepe'de şehit olması, Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Çekalan köyündeki baba evine ateş düşürdü. Tarkan ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü ve tek erkeği olan Hasan Tarkan'ın terhisine yaklaşık 2 ay kala şehit olması, yakınlarını hüzne boğdu. Annesi Fadime (45) ve babası Hüseyin Tarkan (55), "Vatan sağ olsun. Gururluyuz" derken, oğullarının Dağlıca baskınından kurtulduğunu, ancak buradan kurtulamadığını belirterek, "Bize 'sağ gelemeyeceğim' demişti" diye konuştu.


ÇOK CESUR BİR İNSANDI
Annesi Fadime Tarkan ve ablaları Hatice ve Hacer birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Annesi "Yavrum, kuzum, sana doyamadım" diye ağıt yakarken, ablaları ise "Anne ağlama, kardeşimiz şehit oldu, gururluyuz" diye teselli etmeye çalıştı. Dağlıca baskınından sonra hava değişimi iznine gelen Hasan Tarkan'ın yakınlarına sık sık şehit olacağını söylediği ifade edildi. Dedesi Hüseyin Keskin (66) torununun Dağlıca baskınını kendisine anlatırken, "Sağ döneceğimden pek ümidim yok. Şehit olacağım" dediğini hatırlatırken, dayıları Hasan ve Osman Keskin ise "Dağlıca baskınından sonra hava değişimine geldi. Burada konuştuk. Orada yaşadığı zorlukları, saldırı anını bize anlattı. O saldırıdan kurtuldu ama burada şehit düştü. Çok iyi ve çocuk cesur bir insandı" şeklinde konuştu.


BAYRAĞI DALGALANIYOR
Köyde, 'Köyün Gülü' olarak çağrılan ve çok sevilen Hasan Tarkan'ın, askere giderken köyün girişine astığı ve 'Gelince alacağım' dediği Türk bayrağı bulunduğu yerde dalgalanıyor. Tarkan şehit olarak köye denerken, astığı bayrak ise görenleri duygulandırıyor. Bu arada, ilçeden ve çevre köylerden 100'lerce kişi şehidin evine akın etti. Evden ağıt sesleri yükselirken, vatandaşlar PKK terör örgütüne lanet okudu. Şehidin naaşı, askeri uçakla Amasya Askeri Havaalanı'na getirildi. Buradan karayoluyla Vezirköprü ilçesine bağlı Çekalan köyüne konvoy eşliğinde ambulansla getirilen cenaze, yüzlerce vatandaş tarafından köy girişinde gözyaşlarıyla karşılandı.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Ambulansa eşlik eden vatandaşlar, PKK aleyhine slogan attı. Daha sonra şehidin evinin önüne gelen ambulansın etrafını saran vatandaşlar, jandarma tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Ambulanstan askerler tarafından indirilen Türk bayrağına sarılı naaş, evinin önüne konuldu. Onlarca yakını bir anda tabuta sarılarak ağıt yakarken, vatandaşlar da gözyaşlarını tutamadı. Burada gözyaşları sel olup akarken, atılan sloganlarla PKK'ya lanet yağdırıldı. Şehidin annesi, babası, kardeşleri ve diğer yakınları Türk bayrağını sarılı tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Yapılan duaların ardından evden alınan şahidin naaşı, askerlerin omzunda köy meydanına getirildi.


ANNESİ BAYRAĞI ÖPTÜ
Şehidin annesi Fadime Tarkan, tabutun üzerinde bulunan Türk bayrağını alarak dakikalarca öptü. Daha sonra bayrak annesine verildi ve annesi bayrağı boynuna doladı. Bu sırada şehidin Mustafa Tarkan isimli bir yakını, ağlayanları susturmaya çalıştı ve "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okudu. Cenaze törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

GÜL AÇTI SENİN CENAZEN GELDİ
'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarının atıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anne Fatma ve baba Hüseyin Tarkan, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tarkan’ın Dağlıca baskınından sonra 20 gün izin alıp memleketine gelerek gül fidanı diktiğini söyleyen anne Fatma Tarkan, "Bize 'Bakın bu çiçek açtığından ben tezkereye gelmiş olacağım' dedi. Gül çiçek açtı ama senin cenazen geldi" diyerek ağlamaya başladı.


YİĞİDİM BENİ BIRAKMA
Anne Tarkan'ı yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalışırken, "Oğlum sana nasıl kıydılar. Ben sana doyamadım. Mürvetini göremedim. Yiğidim beni bırakma" diyerek ağıtlar yakması yürekleri dağladı. Annenin feryadı törende bulunanları da duygulandırdı. Şehit Piyade Çavuş Hasan Tarkan’ın ablaları Hatice ve Hacer Tarkan da annelerini biran olsun yalnız bırakmadı. Konuşmaların ardından şehidin cenazesi ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Köy Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.


Yaprak KOÇER / İHA / AA

tomqoliq
06-13-2008, 14:26
temz kalplymş

™DJ_αzяαϊL
06-13-2008, 15:08
Tşkler..