PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazze'de şiddetli patlama


MetinCeylan
06-13-2008, 00:03
http://www.internethaber.com/images/news/55117.jpg
Gazze'de şiddetli patlama
12 Haziran 2008 Perşembe 23:50
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da meydana gelen ve bir kısmı ağır, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı patlamada ölenlerin sayısı 7'ye çıktı.


Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da meydana gelen ve bir kısmı ağır, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı patlamada ölenlerin sayısı 7'ye çıktı.

Beyt Lahya'da, iki katlı bir evin tamamen yıkılmasına yol açan ve çevredeki evlere de büyük zarar veren patlamada ölenler arasında, Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın İdari ve Mali İşler Müdürü Hasan Ebu Şakafe ile Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları üyelerinden 4 militan ve 4 aylık bir bebek bulunuyor.

Evin, El Kassam Tugayları liderlerinden Ahmed Hamude'ye ait olduğu bildirilmişti.

Patlama ile ilgili olarak Hamas ve İçişleri Bakanlığı İsrail'i suçlamış, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak olay sırasında evin üzerinde bir F-16 uçtuğunu ve evin uçaktan atılan füzelerle imha edildiğini öne sürmüşlerdi.

İsrail ordusu ise bu yöndeki iddiaları yalanlamış, İsrail ordusunun bölgede bir faaliyeti bulunmadığını, patlamayla herhangi bir ilgilerinin olmadığını, patlamanın tamamen içerden kaynaklandığını açıklamıştı.

-CEBALİYE'DEKİ İSRAİL FÜZE SALDIRISINDA 3 HAMAS'LI ÖLDÜ-

Öte yandan, gecenin ilerleyen saatlerinde İsrail tarafından atılan bir füzenin yine Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'de 3 Hamas militanının ölümüne, 3'ünün de yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklar, Cebaliye'nin doğusunda cami etrafında toplanan bir grubun üzerine füze atıldığını belirttiler.

Gazze'deki patlamanın ardından, Filistinli militanlar sınır yakınlarındaki İsrail yerleşimlerini roket ve havan mermisi yağmuruna tutmuşlar ve bu saldırılarda da bir İsrailli yaralanmıştı.

Son olaylarla, gün içinde Gazze Şeridindeki patlamada ve İsrail ordusu tarafından düzenlenen operasyonlarda ölen Filistinliler'in sayısı 14'e yükseldi.
kaynak:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=145087&interstitial=true