PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mavi bisikletliler samsunda


MetinCeylan
06-09-2008, 23:48
http://www.halkgazetesi.com.tr/images/news/11284.jpg Sağlık Bakanlığı, Bisiklet Federasyonu ve ilaç firması Roche'un, kanserde erken tanının önemine dikkat çekilmesi için ortaklaşa düzenlediği 'Mavi Bisiklet, Kansere Erken Tanı İçin Yola Çık' turunun Samsun ayağı gerçekleştirildi.



Bu yıl üçüncüsü yapılan ve Rize'den başlayıp Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Ordu ile devam eden Karadeniz turunun Samsun ayağında bisikletçiler, Batı Park'ta buluşup sahil yolunda toplandı. Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç, burada yaptığı konuşmada, kanserde erken müdahalenin önemine değinerek, halkı bu konuda bilinçlendirmekten mutlu olduklarını belirtti.

SAMSUNLULAR DA KATILDI
Projeye 3 yıl önce başladıklarını aktaran Genç, "Federasyon olarak bu projenin içinde olmaktan oldukça memnunuz. Hastalığı teşhis edilen bir kişiyi sağlığına kavuşturmayı başarıyorsak veya hastayı bir gün daha fazla yaşatıyorsak bu bizler ve onlar için çok önemlidir" diye konuştu. Organizasyona Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ile çok sayıda vatandaş bisikletiyle katıldı.

BUGÜN SİNOP'A GİDECEKLER
Öte yandan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İdris Yücel ve Prof. Dr. Necati Özen, vatandaşlara meme kanseri ve erken tanısı konusunda bilgi verdi. Bisiklet Milli Takımı'nın 6'sı bayan 12 sporcusunun Rize, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bolu hattında bin 771 kilometre katedecekleri tur, 14 Haziranda İstanbul'da sona erecek. Geceyi Samsun'da geçirecek ekip, bu sabah Sinop'a hareket edecek. Ayrıca kampanyaya destek veren yöneticilere de Roche teşekkür plaketi verdi.

™DJ_αzяαϊL
06-10-2008, 09:32
Tşkler..Haber İçin