PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Beyler Laf Değil İş Üretin, PKK'yı Kazıyın'


Kalpsiz_
11-26-2007, 01:25
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta yapılan bütün eğitim kamplarının dağıtılması, buradaki terörist başlarının teslimi ve terör örgütünün kazınmasının Türkiye'yi tatmin edeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akabe Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin terör örgütü PKK'ya yaptığı "Irak'ı terk et" çağrısını olumlu bir yaklaşım olarak gördüğünü söyledi. Kuzey Irak'taki liderlere seslenen Başbakan Erdoğan, "Şimdi bizim bu noktada bir defa oyalama taktiklerine tahammülümüz olmadığını, biz en üst düzeyde Başbakan Maliki'ye bizzat ilettik. Bu konuda Irak


Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Tarık Haşimi'nin buraya gelişi ve arkadan yapılan açıklamalar, yine sınır komşumuz ve böyle bir üçgen içerisinde Suriye-Türkiye-İran üçgeninde Suriye Devlet Başkanı'nın açıklamalarını hep beraber duydunuz. Özellikle dünyadaki yaklaşımları da görüyorsunuz. Burada Türkiye için hukuki noktada haklar doğmaktadır diye. Çünkü hiçbir ülke terörist grupları kendi ülkesinde barındıramaz. Komşu ülkeye rahatsızlık verecek şekilde, komşu ülkeyi tehdit edecek şekilde barındıramaz. Eğer zaten

barındırıyorsa hukuk ihlali vardır" dedi.

"IRAK DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN AÇIKLAMASI GECİKMİŞ BİR AÇIKLAMA"

Başbakan Erdoğan, şu anda böyle bir hukuk ihlalinin Irak'ın kuzeyinde bir yapılanma içinde olduğunu belirterek, "Irak merkezi hükümeti bunun farkındadır. Aynı şekilde Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklama da bunun bir gereğidir. Gecikmiş bir açıklamadır. Temenni ederiz ki bunun takipçisi olurlar. Ama tabi biz şu anda süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu süreci aynı kararlılıkla devam ettireceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Yapılan üst düzey görüşmelerde terör örgütünün 3 elebaşını istediğiniz söylendi" sözlerine, "Bunlar konuşulmaz" diyerek karşılık veren Erdoğan, yine gazetecilerin "Irak hükümetinin hangi adımı sizi ikna eder?" sorusuna ise, "Kuzey Irak'ta yapılan tüm eğitim kamplarının dağıtılması ve buradaki terörist başların teslimi ve oradan bunun bir defa kazınması. Türkiye'nin tatmini budur" şeklinde yanıt verdi.
(İhlas Haber Ajansı)