PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Livaneli'den Sav'a sert tepki: Bir insan peygambere bu kadar mı saygısız olur


ALONE53
06-06-2008, 16:50
Livaneli'den Sav'a sert tepki: Bir insan peygambere bu kadar mı saygısız olur


Hac ibadetini alaya alması ve cep telefonu skandalı ile son zamanların en tepki çeken isimlerinden CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a en anlamlı eleştiri, eski CHP milletvekili Zülfü Livaneli'den geldi.


Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde "Genel Sekreter" başlıklı bir yazı kaleme alan Livaneli, "Ölmeden önce hacca gitmek için yalvaran yaşlı bir adamın peygamberiyle alay etmek nasıl bir ruh halinin işaretidir?" diye sordu. Sav'ın hac ibadeti ve Hz. Peygamber'le ilgili sözlerine işaret ederek, "Ben hayatımda, bırakın siyasetçi olmayı, o yaşa gelmiş hiçbir insanın kendi halkının değerlerine karşı böyle bir münasebetsizlik yaptığını görmedim. Bir insan Peygamber'e karşı bu kadar mı saygısız olabilir!" şeklinde sert tepki gösterid. CHP Genel Sekreteri'ne yönelik ilginç benzetmeler yapan Livaneli, sadece Sav'ın değil tüm CHP üst yönetiminin halkın değerlerine yabancı olduğunu yazdı. Ayrıca Baykal ile Sav arasında da çekişme olduğunu öne sürerek, CHP liderini 'kaplanın sırtına binmiş bir insana' benzetti. "Oradan inemez çünkü indiği anda kaplanın kendisini parçalayacağını bilir." ifadesini kullandı.

Sav için "Karanlıklar prensi" nitelemesini yapan Livaneli, "Bir romanda genel sekreteri anlatmam gerekse herhalde şu sözleri seçerdim. Zayıf bir gövde üzerinde vahşi kuşları andıran bir kafa, gri gözlere yerleşmiş zalim bakışlar ve ince dudaklarda alaycı bir gülümseme." şeklinde bir tarif yaptı. Bu kadar yıl içinde, Önder Sav'ın insan sıcaklığı taşıyan bir tek davranışını, bir tek bakışını görememekten yakındı. Sav'ın Genel Merkez'in üst katlarındaki buzdan sarayında yaşadığını anlatarak, "Kapalı ilişkilerin, hesapların, kitapların adamıdır. En büyük başarısı, kişiliğini bunca yıl gözlerden uzak tutmayı başarmış olmasıdır. Karanlıkta gezdiği için yakalanmamıştır. Ta ki hacca gitmek isteyen partiliye verdiği cevaba kadar. Ben hayatımda, bırakın siyasetçi olmayı, o yaşa gelmiş hiçbir insanın kendi halkının değerlerine karşı böyle bir münasebetsizlik yaptığını görmedim." cümlelerini sarfetti. Meclis'te kanlı bıçaklı olanların bile birbirine ''Sayın' diye hitap ettiğini hatırlatan Yazar, "Bir insan Peygamber'e karşı bu kadar mı saygısız olabilir!" tepkisini gösterdi.

Livaneli'nin eleştirileri Sav'la sınırlı değildi. "Genel Sekreter tek başına bir vaka olsa bu kadar üstünde durulmayabilirdi ama bu zat ne yazık ki CHP yönetiminin yüzüdür." dedikten sonra CHP yüzünü şöyle tarif etti: "Halka tepeden bakan, alay eden, delegeyi kuyruğundan kıstırıp yakalayan, solla ilgili bütün heyecanları çocuksu bulan, parti içi iktidarı bırakmamaya yemin etmiş ama iktidara da gelmek istemeyen bir komitacı grup. Genel Merkez'e yakın olmaya çalışanların büyük bölümü yukarıda saydığım tiplerdir. Soğuk, halktan kopuk, hesap kitapçı ve komplocu olanlar. Halk hiç önemli değildir onlar için. Çünkü her seçimde 'Atatürk'ün partisine oy vermek zorunda olduğunu' düşündükleri bir kitlenin oyunu alırlar." Sav'ı da o grubun temsilcisi olmakla suçladı.

İstanbul / Zaman