PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Katili 5 sene sonra bulundu


MetinCeylan
06-06-2008, 13:48
http://www.internethaber.com/images/news/60445.jpg
Katili 5 sene sonra bulundu
06 Haziran 2008 Cuma 13:04
5 senedir kayıptı. Sonunda akıbeti belli oldu. Kadın her şeyi itiraf etti.


Zonguldak'ta 5 yıl önce kaybolan gencin öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan kadının, olayı itiraf ederek, Orhan Çakat'ı, eşi ile birlikte gömdüklerini belirttiği bildirildi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, 4 Ağustos 2003'ten itibaren kayıp olan Orhan Çakat hakkında Asayiş Şube Müdürlüğünce çok yönlü yapılan çalışmalar sonucunda, gencin kayıp olmadığı ve öldürüldüğüne dair bilgilere ulaşıldığı belirtildi.

Araştırmalar sonucu, kayıp Çakat'ın, 4 Ağustos 2003'te H.D. ve eşi H.N.D tarafından öldürülmüş olduğu ve şüphelilere ait ikametin bahçesine gömüldüğünün tespit edildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şahsın borç meselesi nedeniyle öldürüldüğü anlaşılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alınan H.D, yapılan ön mülakatta cinayet olayını itiraf ederek Çakat'a ait cesedi eşi H.N.D. ile birlikte gömdüklerini belirtmiştir. Çakat'ın gömülü olduğu belirtilen yerde yapılan aramalarda, insan ayağına ait olduğu değerlendirilen kemik bulunmuş, inceleme yapılmak üzere el konulmuştur.''

Açıklamada, Çakat'ın öldürülmesiyle ilgili olarak H.D'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, çalışmaların çok yönlü devam ettiği kaydedildi.

Gazaltına alınan kadının kocası H.N.D'nin ise arandığı öğrenildi.

28 YAŞINDA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde 5 yıl önce 28 yaşındayken kaybolan evli ve 1 çocuk babası Orhan Çakat'ın, o yıllarda komşusu olan H.N.D. tarafından öldürüldüğü ihbarı üzerine polis ekipleri, soruşturma başlatmış, Karabük'ün Yenice ilçesinde oturan katil zanlısının ayrı yaşadığı bildirilen eşi H.D. gözaltına almıştı.

H.N.D. ve eşinin eskiden ikamet ettiği bildirilen evin bahçesinde dün kazı yapan polis ekipleri, Orhan Çakat'ın cesedine ait olduğu tahmin edilen kemik parçalarına ulaşmıştı. Gencin bıçaklanarak öldürülüp gömüldüğü öne sürülmüştü.