PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karamsar değilim, Türkiye hiç farkında olmadığınız şekilde dünyaya açılıyor'


ALONE53
06-03-2008, 10:45
Karamsar değilim, Türkiye hiç farkında olmadığınız şekilde dünyaya açılıyor'
Alarko-Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, Carrier Avrupa Başkanı David Apell, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ve holdingin Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, işbirliğinin 10. yıldönümünü kutladı.
Uluslararası piyasalardaki dalgalanma ve içeride yaşanan gerilime rağmen iş dünyası gelecekten umutlu. Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Türkiye'nin durumuyla ilgili karamsarlık içinde olmadığını belirterek, "Türkiye, hiç farkında olmadığınız bir şekilde dünyaya açılıyor ve dünya ile entegre oluyor. İşler o kadar iyi gidiyor ki dolar tekrar tepetaklak, YTL yine yukarıda." ifadelerini kullandı..

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Alarko-Carrier, ortaklığın 10. yılı heyecanını yaşıyor. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İshak Alaton, Carrier ile ortaklığını mükemmel bir evlilik olarak nitelendirdi. Alaton, 135 dolara çıkan petrolün şokunun neticesi olarak kendilerinin de alternatif çözümlere doğru yol aldığını vurgulayarak, "Petrol alternatifleri çok heyecan duyduğumuz bir konu. Hem elektrik üreten paneller olarak hem de ABD'de daha yeni teknolojiler gelişiyor. United Technology şemsiyesi altında özellikle bu teknolojilere büyük Ar-Ge yatırımları yapmış iki tane şirket var. Onlarla yakın temastayız. Türkiye'de petrol alternatifi olacak güneşe dayalı endüstrinin saygın ve ekonomik bir şekilde gelişmesi için çok aktif olma projemiz var." şeklinde konuştu. Alaton, bir gazetecinin 'piyasalardaki gelişmeler ve AK Parti'ye yönelik kapatma davası sebebiyle bir karamsarlık tablosu olduğunun belirtildiğini' ifade etmesi üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: "Ben katiyetle bu karamsarlık içinde değilim. Özellikle son zamanlarda hiç değilim. Büyük bir heyecan duyuyorum. Çünkü Türkiye, hiç farkında olmadığınız bir şekilde dünyaya açılıyor ve dünya ile entegre oluyor. Bu, sadece ekonomik bir entegrasyon değil, aynı zamanda zihinsel bir entegrasyon. Benim iyimser görüşüme ilaveten verebileceğim en önemli parametre, bir ara dolar 1,32 yeni liraya çıkmıştı, bu sabah (dün) 1,21 YTL'ye düştü. İşler o kadar iyi gidiyor ki dolar tekrar tepetaklak, YTL yine yukarıda."

Carrier Avrupa Başkanı David Apell, konuşmasında, Türkiye'yi çok stratejik bir pazar olarak gördüklerini ifade etti. Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin de 10 yıl önce 110 milyon dolar olan cironun, 2007'de 220 milyon dolara ulaştığını, böylece 10 yılda iki kat büyüme hedefi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ekonomi Servisi