PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye OUTLET oluyor


Kalpsiz_
05-30-2008, 17:59
Türkiye'de ünlü markaların outlet yatırımları artarak sürüyor.
24 Mayıs 2008 / 07:11
!Türkiye, sezon perakendeciliğini tamamlayan ve stok maliyetini azaltan indirim mağazacılığı olarak bilinen outlet perakendeciliği yatırımlarında Avrupa ülkelerini zorluyor. Ünlü markaların outlet yatırımları da artarak sürüyor. Mudo’nun mağazalarının üçte biri outlet mağazalarından oluşurken, Boyner bu yıl içinde 3 yeni outlet mağazası açmayı planlıyor. Olivim Genel Müdürü Murat İzci, outlet yatırımlarının Türkiye için çok iyi bir model olduğunu ifade ederek, “Kiracı kiralamadan memnun, çünkü hasılat paylaşımı var. Kiralayan yüksek işte yüksek kira alabildiği için memnun. Müşteri de aradaki farktan son derece hoşnut. Bütün taraflar bu işten memnun. Markaya göre fiyatlardaki indirimler yüzde 30 ile yüzde 70’i bulabiliyor” diye konuştu.

BOYNER’DEN 3 MAĞAZA
İzci, şu anda outletin ciroda yüzde 15’lerde olan payın da gelecekte yüzde 25’e kadar çıkabileceğini aktardı. Boyner Büyük Mağazacılık Operasyon, Bayi İlişkileri ve Seri Sonu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akın, Boyner outlet operasyonunun bu yıl için 10 mağaza ile devam ettiğini, söz konusu mağazaların toplam alanının 7 bin 500 metrekare olduğunu ve Boyner Mağazaları içinde yüzde 10 paya sahip bulunduğunu belirtti. Mağazaları 2007 yılında yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Akın, bu yıl 3 yeni mağaza daha açmayı planladıklarını kaydetti. Mudo’nun ise 27 outlet mağazası bulunurken, ayrıca 2 sezon mağazasında da outlet reyonları yer alıyor.

Mudo mağazalarının üçte biri outlet mağazalarından oluşuyor.

19 outlet ile Fransa’yı solladık

Türkiye toplam kiralanabilir alanı 382 bin 781 metre- kare olan 19 adet outlet alışveriş merkezi ile Avrupa’da toplam 474 bin 881 metrekare kiralanabilir alana sahip ve 29 outlet alışveriş merkezi olan İngiltere’den sonra 2. sırada yer alıyor.

Türkiye’yi 12 adet outlet alışveriş merkezi ile İtalya, 11 adet outlet alışveriş merkezi ile Fransa izliyor.

Avrupa’da 3 milyon 21 bin 731 metrekare toplam kiralanabilir alana sahip 133 adet outlet alışveriş merkezi bulunurken, Amerika’da 5 milyon 570 bin metrekare toplam kiralanabilir alana sahip 222 adet outlet alışveriş merkezleri yer alıyor.

Türkiye OUTLET oluyor haberi (http://www.ensonhaber.com/Ekonomi/130855/Turkiye-OUTLET-oluyor.html)