PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PTT kargo geliyor


Kalpsiz_
05-30-2008, 17:54
PTT Kargo hizmetine haziranda başlıyor. PTT Kargo ile gönderiler 24 saatte yerine ulaşacak.
PTT Genel Müdürü Osman Tural, kurumun koli kargo pazarında hak ettiği yeri alması için PTT Kargo hizmetini başlatacaklarını söyledi.

Oluşturulacak yeni organizasyon yapısı ve farklı bir çalışma düzeniyle özel kargo şirketleriyle rekabet edeceklerini anlatan Tural, "PTT Kargo haziran sonunda hizmete girecek" dedi.

Ankara ve İstanbul Paket Merkezi müdürlüklerinin kapatılacağını anlatan Tural, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakaları, Ankara, İzmir, Afyonkarahisar, Bursa, Adana ve Kayseri’de toplam 8 "PTT Kargo İşleme Merkezi" açılacağını dile getirdi.

Kargo İşleme Merkezleri dışında 106 "PTT Kargo İşletme Şefliği" kurulacağına da belirten Tural, iş trafiği yüksek olan ancak uygun iş yeri olmayan organize sanayi bölgeleri ve ticaret merkezlerinin yoğun olduğu mahallerde 37 adet iş yerinin kiralanarak "PTT Kargo Şube Şefliği" şeklinde yapılandırılacağını kaydetti.

VIP KARGO

Tural, PTT Kargo kapsamında, "VIP Kargo", "Acele Kargo" ve "Normal Kargo" hizmetlerini sunacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "VIP Kargo ile gönderileri Türkiye’nin bir ucundan diğerine 1 günde ulaştıracağız. Ayrıca gönderinin üzerine varış tarihi ve saati yazılacak. Vatandaş da, personelimiz de kargonun ne zaman teslim edilebileceğini bilecek. Eğer kargo taahhüt ettiğimiz saatte yerine ulaşmazsa, kargo ücretini geri ödeyeceğiz. 30 kiloya kadar olan kargolar eve veya iş yerine teslim edilebilecek."

PTT il müdürlüklerine PTT Kargo uygulaması için hizmet satın alımı yoluyla personel alınması ve araç kiralanması için yetki verildiğini anlatan Tural, ilk etapta 500 personel alınacağını dile getirdi. Tural, PTT Kargo için mevcut 40 taşıma hattına 8 yeni hat, 800 tali hatta da 4 eklendiğini de bildirdi.


Reklam (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=142432)