PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çiftçiye sulama kredisi


Kalpsiz_
05-30-2008, 17:42
Damla sulama yöntemini uygulayabilmeleri için çiftçilere kredi verilecek.
22 Nisan 2008 / 10:55
FİYATI SİZ BELİRLEYİN! DURMAYIN HEMEN TIKLAYIN!Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası arasında, ''Damla Sulama Protokolu'' imzalandı.

Protokol, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatı tarafından satışı yapılan tarla içi modern basınçlı sulama (damlama ve yağmurlama) sistemlerinin, Ziraat Bankası tarafından açılacak faizsiz tarımsal sulama kredisi ile sulama yatırımı yapan üreticilere ilişkin hükümleri kapsıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım yaptığı açıklamada, imzalanan protokol ile tarım kredi kooperatifi ortaklarının üretimde büyük oranda artış sağlamasının, günümüzde özellikle küresel ısınmaya bağlı olarak azalan su miktarının da etkisiyle zorlaşan tarımın tasarruflu ve ürüne yönelik doğru su kullanımıyla daha da kolaylaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.


-KREDİYİ BANKA, EĞİTİMİ KOOPERATİFLER VERECEK-
Yıldırım, ''kooperatif tarafından banka şubesince yapılan değerlendirmeler sonucunda kredi kullandırılması uygun bulunan ortağa ait tarımsal işletmeye krediye konu olan sulama sisteminin kurulmasını takiben, sistemin kullanım ile ilgili gerekli eğitim de kooperatiflerimiz tarafından verilecektir'' şeklinde konuştu.

Yıldırım, bu eğitimi, ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni ya da bunların birlikleri, odaları, dernekleri veya bu konuda uzmanlaşmış diğer firmalar ya da üniversitelerden teknik destek alarak vermeyi düşündüklerini söyledi.

Yıldırım, damlama ve yağmurlama sistemi ile ilgili olarak ortakların yasalardan kaynaklanan her türlü talebinin muhatabının da, bağlı bulunduğu kooperatif ve tarım kredi kooperatifleri merkez birliği olacağını sözlerine ekledi.