PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ‘Komünistler Çin’e gitse de kafayı değiştirse’


Kalpsiz_
05-30-2008, 17:41
Komünistler Çin’e gitse de kafayı değiştirse’

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hesap Uzmanları Kurulunun 63. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ve Denetim” konulu panelin açılışında konuştu. Toplantıya gelmeden önce İsveç Maliye Bakanı’nın kendisini ziyaret ettiğini belirten Unakıtan, konuk bakanın “ekonomik gelişmelerini takip ediyoruz. Yabancı sermayede büyük sıçrama yaptınız. Bundan sonra bu devam edecek mi, tedbir alıyor musunuz” diye sorduğunu anlattı.


Kendisinin de İsveçli bakana “evet tedbir alıyoruz” diyerek yeni ticaret kanunundan bahsettiğini belirten Unakıtan, şöyle konuştu: “Biz bu düzenlemeyle, artık ileri ülkeler ile aynı dili konuşuyoruz. Burada çağdaş bütün hükümler var. Yabancı sermaye geldiği zaman kendi memleketinde, ülkesinde ne varsa burada o olacak. Bizim hedefimiz AB’ye tam üye olmak ve oradaki kriterleri Türkiye’ye taşımak. Bu reform yapıldığında da yabancı sermaye bakacak, Türkiye aynı Avrupa gibi. Bizde de azınlık hakları korunuyor şeffaflık var. İşte bu kanun onun alt yapısını sağlayacak.”

DİNLEDİĞİN ZAMAN İNSANIN AĞZI AÇIK KALIYOR
Maliye Bakanı Unakıtan konuşmasında, dünyada en büyük yabancı sermaye alan ülkenin Çin olduğuna dikkati çekerken, “komünist Çin ama adı komünist. Bizim komünistler Çin’e gitse de biraz kafayı değiştirse. En çok özelleştirmenin yapıldığı ülke Çin. Gidenlere bir sorsalar en azından. Dinlediğin zaman insanın ağzı açık kalıyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İsviçre ile Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşması imzaladıklarını da hatırlatan Unakıtan, imza sonrasında yabancı yatırımcıların kendisine çeşitli değerlendirmelerde bulunduklarını da ifade etti. Bu değerlendirmeler sırasında yatırımcıların; en çok Çin’e yatırım yaptıklarını, bunu Hindistan’ın takip ettiğini söylediklerini kaydeden Unakıtan, “üçüncü olarak Türkiye’ye yatırım yapacağız” dediler. ‘Maliye Bakanı bize kızdı, bize köşe kadısı dedi’, diyorlar. Derim tabii, siz ekonomiye politik bakıyorsunuz. Nasıl karalayalım? Lütfen özgürce bu işi ele alın, değerlendirmesini ona göre yapın” şeklinde konuştu.

KÖYLÜYÜ KÖYDE BIRAKTIRAMAZSIN ARKADAŞ
Tarım sektöründeki nüfusun çok daha azalacağını anlatan Unakıtan, şunları söyledi: “Köylü köyde kalsın’. Köylüyü köyde bıraktıramazsın arkadaş hiç uğraşma. Suyu tersine akıtamazsın. Türkiye’de tarım sektörünün nüfusu düşecek. Yüzde 38’lerde ise yüzde 25’lere düştü. Buna karşılık finans ve hizmet sektöründekiler gittikçe artacak. Biz bir kısım çekişmelerle o kadar vakit kaybediyoruz ki, milleti de meşgul ediyoruz. Oysa bunlar yerine böyle reformlarla uğraşsak çok daha iyi olacak.”


kaynak (http://www.ntvmsnbc.com/news/448263.asp)