PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 308 geliyor !


*fanii*
11-25-2007, 14:37
Yeni Peugeot 308'in yıl sonuna kadar Türkiye'de olması bekleniyor..


Yeni model, aslanlı markanın isim eğiliminin dışına çıkmadı ve 308 olarak sırada yerini aldı. Yıl sonuna kadar Türkiye"de de satışa çıkacak 308, Türkiye"de BMW ile ortak geliştirilen 1.6 VTi 120 hp ve 1.6 THP 150 hp benzinli motorlarla, 1.6 Hdi 90 hp ve 1.6 HDi 110 hp dizel motorlarla satılacak.

GÖRSEL DEVAMLILIK

Yeni araçta, çevre dostu özellikleri arasında otomobilin aerodinamik yapısı, benzinli ve dizel motorları (bunlardan ikisi ortalama yakıt tüketiminde kilometrede 120 gr CO2 gibi az miktarda atık sunuyor) ve Michelin Energy Saver yakıt tasarruflu lastikleri yer alıyor. Bütün bu teknolojilerin bir araya gelmesiyle 308, önceki model 307"ye göre yakıt tüketiminde ve buna bağlı olarak CO2 atıklarında neredeyse yüzde 10"a varan azalma sağlıyor. Öndeki Peugeot “aslan” ambleminden başlayan çizgiler motor kapağından ön cam direklerine doğru yükseliyor. “V” tarzı bütün otomobile şeklini veriyor ve araç dururken bile bir hareket etkisi yaratıyor. Bu izlenim araç panoramik cam tavana sahip olduğunda daha da güçleniyor ve büyük ön camla mükemmel bir görsel devamlılık sağlanıyor.

DONANIM YÜKSELDİ

Yeni 308"de büyük yan aynalar, “kelebek” tipi düz silecek lastikli ön cam silecekleri, dört krom kaplı göstergeye sahip gösterge paneli hız göstergesiyle, devir göstergesinin arasında yol bilgisayarı, uyarı sembolleri, hız sabitleyici ya da hız sınırlandırıcı ya da bazı durumlarda GPS talimatlarını hatırlatıcı bilgileri gösteren bir bilgi ekranı, hafif bir itmeyle sadece üç kez yanıp sönen sinyaller ve silecek suyunun azalma göstergesi gibi detaylar yer alıyor. Modele göre yer alan donanımlar arasında sürüşe duyarlı aktif Bi-Xenon farlar, arka ya da ön/arka park yardım sistemi, park yardım sistemi, geri vitese takıldığında otomatik olarak aşağıya bakan yan aynalar, otomatik katlanan yan aynalar, otomatik yanan ön farlar, yağmur algılayıcılı otomatik ön cam silecekleri (atermik ön camla birlikte), elektrokrom otomatik kararan iç ayna gibi donanımlar bulunuyor. Araçtaki hava yastığı sayısı 9.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=307157)