PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Günlük İşlem Yapanların Uyması Gereken 10 Altın Kural


ALONE53
05-30-2008, 11:41
Günlük İşlem Yapanların Uyması Gereken
10 Altın Kural

En Fazla 10 hisseye odaklanın. Bundan fazlası günlük alım satım yaparken zahmet çıkartır. Bir hissede 20-30 defa alım satım yaparken her alım satımı incelemek, emirleri kaydetmek ve bu hissedeki büyük alıcı ve satıcıların hareketleri hakkında doğru hislere sahip olmak zorundasınız. Bu durum onlarca hisse senedini takip etmenizi olanaksız hale getirir. Bir çok günlükçü onlarca hissede bir sürü alım satım yapar. Ama bu nedenlerle az kazanır veya kazanamaz.
Hisseleri, yükselen ve yükselmeye devam eden piyasalardaki geri çekilmelerde almaya çalışın. Çaylak yatırımcılar için bu tip hareket tarzı para kazanma olasılığını artırır. Zamanla tecrübe kazandıkça, kuralları değiştirebilirsiniz.
Düşen ve düşmeye devam eden piyasalarda hissenizi satın. Ama tecrübe kazandıkça yukarıdaki kuralı uygulayabilirsiniz.
Bir işlem sonucunda asla yüzde 5 veya yüzde 10’dan fazla zarar etmeyin. Eğer günlük alım satımlar sonucunda kazanmak istiyorsanız günde 15 –20 işlem yeterlidir. İstatistik olarak zaten bazıları zararla bitecektir. Eğer bir işlemde işler beklediğiniz gibi gelişmiyorsa hemen pozisyondan çıkın çünkü daha yapacak çok işlem var.
Pozisyonlarınızı asla gece evden ayarlamayın. Bu sizin günlük alım satım hesabınız, yatırım hesabınız değil.
Dipteki hisseleri almayın. Onların dipte olmaları için bir nedenleri vardır. Dipteki veya tepedekileri yakalamak sizin işiniz değil. Sizin işiniz yükselme olasılığı yüksek hisseleri bulmak ve onları almak.
Hisseleri açığa satmayın. Çünkü açığa satış sizin işiniz değil. Sizin işiniz yükselme olasılığı yüksek hisseleri bulmak ve onları almak.
Her zaman hisseye giriş ve çıkış stratejiniz olsun. Günlük işlemlerden kazanmak istiyorsanız, piyasa beklediğiniz biçimde gelişmiyorsa hemen pozisyonunuzu kapatmalısınız. En fazla yüzde 5’i riske edebilirsiniz. Kazançlı olduğunuz bir pozisyondan çıkarken piyasayı okuyabilmelisiniz. Eğer piyasa değişken veya düşüyorsa hemen pozisyonunuzun yarısını boşaltabilirsiniz. Sonra piyasayı ve momentumu izlersiniz. Eğer tekrar piyasa değişkenliğini (volatilite) sürdürürse malınız tamamını boşaltırsınız.
Küçük çaplı ama sık işlem yapın. Bu özellikle yeni günlük alım satımcılar için geçerli. En önemli hedefiniz alım satım metodolojisi geliştirmek ve alım satım yapmanıza olanak veren sermayenizi de işlem yaparken koruyabilmek. Kazançlı bitme olasılığı yüksek, az montanlı işlemi sık yapabilmek, hem emir verirken yaptığınız ufak hataları sınırlar hem de pazarı yanlış okuduğunuz , beklemediğiniz durumlarla karşılaşma riskini de azaltır.
Asla bir hisseyi kovalamayın. Bırakın hisseler sizin istediğiniz fiyata gelsin. Eğer kaçırırsanız da diğerlerine bakarsınız

™DJ_αzяαϊL
05-30-2008, 11:42
Aynen Katılıyorum Cok Dogru Bunlara Dikkat Edilmesi Lazım...


Tşkler..Saolasın ;)