PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cuntaya külotlu protesto


MetinCeylan
05-28-2008, 11:27
http://www.internethaber.com/images/news/63876.jpg
Cuntaya külotlu protesto
28 Mayıs 2008 Çarşamba 10:34
Kanada'daki kadın örgütleri, kullanılmış külotlarını gönderme çağrısı yaptı.


Kanada'nın Quebec eyaletindeki kadın örgütleri, Myanmar'daki askeri cuntayı protesto etmek isteyenlere, Myanmar Büyükelçiliğine kullanılmış külotlarını gönderme çağrısı yaptı.

30 kadar dayanışma ve kadın örgütünün desteklediği Quebec Kadınlar Federasyonu (FFQ) tarafından Myanmar'daki askeri cuntanın başta kadınlara olmak üzere halkına uyguladığı sertlik politikalarını kınamak için uluslararası bir kampanya çerçevesinde yapılan bu çağrı, muhalif lider Aung San Suu Kyi'nin ev hapsi süresinin uzatıldığının açıklandığı döneme rastlıyor.

FFQ Başkanı Michele Asselin, "barış için külotlar" adı verilen kampanya fikrinin, bir Myanmarlı kadın grubu olan Lanna Action for Burma'dan (LAB) geldiğini belirttiği açıklamasında, bu kadınların Myanmar'daki bir tabudan hareketle bu biçimde bir protesto yolunu seçtiklerini anlattı.

Myanmar'daki bu tabuya göre, erkeklerin bir kadının iç çamaşırına dokunmaması gerekiyor. Myanmar'daki generallerin de batıl inançlarının kuvvetleri olduğu ve kadın iç çamaşırlarına dokunurlarsa iktidarlarını kaybedeceklerine inandıklarını anlatan Asselin, bu kampanyayı 2 hafta önce başlatmak istediklerini, ancak Nergis kasırgasının kampanyayı geciktirdiğini söyledi.

Asselin, "tıpkı savaşta olan ya da askerlerin yönettiği diğer ülkelerde olduğu gibi Myanmar'da da kadınlar sistematik olarak tecavüze uğruyor, cinayete kurban gidiyor" ifadesini de kullandı.


Haber Kaynağı: http://www.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

™DJ_αzяαϊL
05-28-2008, 12:25
Tşkler...Haber İçin...;)