PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Namaz kılarken soyuldu


MetinCeylan
05-25-2008, 20:04
http://www2.internethaber.com/images/news/63679.jpg
Namaz kılarken soyuldu
25 Mayıs 2008 Pazar 20:00
Yüzüne maske takarak lösemi hastası kılığına girenhırsız namaz kılan kuyumcuyu soydu.


Mersin’de, yüzüne taktığı maskeyle kendisine hasta görünümü veren soyguncu, girdiği kuyumcudan 25 altın bilezik alarak kaçtı. Bu sırada dükkanda bulunan işyeri sahibinin namaz kıldığı için farketmediği soygun, kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, öğle saatlerinde Hastane Caddesi’ndeki Üçel Kuyumculuk'ta meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcu Mustafa Serpil, işyerinde, vitrini görmeyen bölümde öğle namazını kılmaya başladı. Bu sırada da yanında çalışan kalfası Alper Tazegül de işyerinin önündeki kaldırıma çıktı.
Yüzüne maske takarak kendisine lösemi hastası görünümü veren zanlı, kalfanın dalgınlığından faydalanarak içeri girip, tezgahtan 25 altın bileziği alarak hızla kaçtı. Namazı bittikten sonra vitrindeki altın bileziklerin olmadığını fark eden Mustafa Serpil, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Altınların çalındığını gören Serpil’in şikayeti üzerine olay yerine gelen polis soruşturma başlattı.
Güvenlik kamerası kayıtlarında soygun anı saniye saniye kaydedilirken, yüzünde maske bulunan zanlının da bu yüzden kimliği saptanamadı. 2 kadının da gözcülük yaptığı soygunla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mustafa Serpil, namaz kılarken dükkana giren hırsızı fark etmediğini belirterek, 25 bileziğinin çalındığını söyledi. Kalfa Alper Tazegül ise olay sırasında dükkanın önünde olduğunu, içeriye giren kişiyi fark etmediğini belirtti.

Milliyet